Lauantai, 19.9.2020 
Reija
Kotimaa

Maahanmuuttajayrittäjille kielikoulutusta Pohjois-Karjalassa

  • Karjalainen
Maahanmuuttajat ovat aktiivisempia perustamaan oman yrityksen kuin kantaväestö, mutta maahanmuuttajan yrittäjyyden ja suomen kielen taidon välillä ei ole suoraa yhteyttä.

Pohjois-Karjalan ely-keskuksen toteuttaman Make-hankkeen järjestämällä ulkomaalaisten yksinyrittäjien kielikurssilla opiskellaan suomen kieltä oman yritystoiminnan näkökulmasta.

Kurssin opettaja Kaisa Juvonen Karelia-ammattikorkeakoulusta näkee laajemminkin tarvetta räätälöidyille kielikursseille, jotka rakentuvat osallistujien elämäntilanteen tai jonkin tietyn teeman ympärille. Pienestäkin kielitaidon kehittymisestä on silloin usein välitöntä hyötyä arkipäivän elämässä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Juuassa asuva Intiasta alun perin kotoisin oleva Marshall Niles kertoo opiskelleensa kansalaisopiston kursseilla vuoden verran suomea. Yrittäjien kielikurssille hänet houkutteli mahdollisuus opiskella yrittämiseen liittyvää sisältöä.

Hollantilainen Stephan Herbers puolestaan ei tarvitse välttämättä yritystoiminnassaan suomea kovin paljon, sillä hänen asiakkaansa ovat enimmäkseen Saksassa. Stephan haluaa kuitenkin parantaa kielitaitoaan, sillä hän kokee Suomen noin neljän vuoden asumisen jälkeen kotimaakseen.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta