Maanantai, 1.6.2020 
Teemu, Nikodemus
Kotimaa

Kolme rengasrikkoa kolmessa viikossa - sikatilallisen mitta tienhoitoon täyttyi

  • Karjalainen
Tämän viisisenttisen kiven Jouko Penttilä kaivoi autonsa takarenkaasta. Tämän viisisenttisen kiven Jouko Penttilä kaivoi autonsa takarenkaasta.
Tohmajärveläinen Jouko Penttilä mittaa teräväkärkistä kiveä ja saa sille mitaksi 4,9 senttimetriä. Tämä kivi oli tunkeutunut auton takarenkaaseen, lopulta renkaan sisälle saakka.

-  Se oli toinen rengasrikko vajaan kolmen viikon sisällä. Kolmannen renkaan menetin tästä parin päivän kuluttua. Renkaitten kanssa taisteluun on nyt mennyt kaksi kokonaista työpäivää, Penttilä tuskailee

Kahdessa ensimmäisessä rengasrikossa syyllinen, terävä kivi, löytyi kiinni renkaasta, mutta kolmannesta tapauksesta muistona oli vain halkeama. Penttilä uskoo rengasrikkojen aiheutuneen Kangasvaaran tiellä olevista kivistä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Oletan, että rikot johtuvat tien pintamateriaalista tai ja hiekoitusmurskeesta. Minulle kerrottiin, että tiellä joudutaan puutavara-autojen takia käyttämään liukkauden torjunnassa 16-millistä mursketta, kun muilla teillä riittää kahdeksanmillinen.

-  Murskeen seassa voi olla isojakin kiviä, sillä seulat eivät rajoita kiven pituutta.

Penttilä arvelee, että tällaisina vähälumisina talvina on mahdollista, että myös aurauksessa irtoaa tienpinnasta kiviä, jotka sitten rikkovat renkaita ja jättävät jälkensä auton pelteihin ja ikkunoihin.

-  Ensin maaseudun ihmisiltä viedään palvelut kauas ja sitten vielä pidetään tiet niin huonossa kunnossa, että palveluiden luokse on vaikea päästä, Tohmajärven Saariossa asuva sikatilallinen harmittelee.

Penttilä haluaa herätellä keskustelua asiasta. Hän toivoisi, että 16-millisen murskeen käyttö liukkauden torjunnassa kiellettäisiin kokonaan.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa