Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Kotimaa

Ei tullut Pöyhiästä kotitalousopettajaa, tuli toimitusjohtaja

  • Karjalainen
Äkkiä ajateltuna Pirjo Pöyhiän ura on vienyt aika kauas siitä, mitä hän alkoi aikoinaan opiskella. Hän on valmistunut maisteriksi ravitsemustieteestä, mutta toimii nyt noin 750 henkilöä työllistävän valtion talous- ja henkilöstöhallinnon palvelukeskuksen eli Palkeiden toimitusjohtajana.

Nuoruudessa muut veikkasivat, että viljelijäperheessä Vieremällä kasvaneesta Pirjosta tulee kotitalousopettaja. Palkeiden johtajaa kukaan ei olisi osannut veikata, koska Palkeet on aloittanut vasta vuonna 2010.

Ura on kuitenkin vienyt kohti tätä hetkeä: ensin Pöyhiä työllistyi Pohjois-Karjala-projektiin Joensuuhun ja sen jälkeen Helsingin kaupungin catering-, kiinteistö-, siivous- ja turvapalveluja tuottavaan Palmia-liikelaitokseen, jossa vastuu kasvoi liikelaitoksen mukana.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Palmiasta hän siirtyi johtajaksi Espoon ruokapalvelukeskukseen ja Espoon konsernipalveluihin, kunnes alkoi Palkeiden aika.

Palkeiden pääkonttori on Joensuussa. Tämän viikon keskiviikkona 60 vuotta täyttävä Pöyhiä kokee toimimisen idästä käsin sujuneen hyvin.

-  Virtuaalikokousten pitäminen säästää aikaa ja matkakuluja. Toki osalle henkilöstöä kertyy silti paljon matkapäiviä, koska asiakkaat ja yhteistyökumppanit ovat pääosin Helsingissä.

Palkeet toimii kuudella paikkakunnalla eri puolilla maata. Ensi vuonna määrä supistuu neljään, kun Kuopion ja Turun yksiköt lakkautetaan.

Joensuun asema sen sijaan vain vahvistuu: työntekijöitä on nyt 215, mutta määrä noussee 230-240:een.

Matkapäiviä Pöyhiällekin kertyy paljon. Hänellä on kaksi kotia, omakotitalo Helsingin Puistolassa sekä kaupunkikoti Joensuussa.

-  Työasioista hoidan noin puolet Joensuusta ja puolet Helsingistä.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi