Torstai, 24.9.2020 
Alvar, Auno
Kotimaa

Ripsipidennysten ja rakennekynsien suosio kasvaa - eniten kiinnostusta 20-40-vuotiailla

  • Karjalainen
Joensuulainen yrittäjä Mirka Lehtinen teki kasvohoidon Merja Mäkisalo-Ropposelle. Joensuulainen yrittäjä Mirka Lehtinen teki kasvohoidon Merja Mäkisalo-Ropposelle.

Ripsien pidennysten ja rakennekynsien tekeminen on viime vuosina lisääntynyt. Suomen kosmetologiyhdistyksen hallituksen puheenjohtaja Arja Korkala arvioi, että ihmisten kiinnostus itsensä ehostamiseen kynsien ja ripsien avulla kasvaa edelleen.

-  Monessa muussa maassa tällaiset buumit ovat jo ohi, mutta uskoisin, että Suomessa innostus jatkuu, Korkala sanoo.

-  Tuntuma on sellainen, että eniten kiinnostusta ripsien pidennyksiin ja rakennekynsiin on 20-40-vuotiailla. Nykyään on myös yhä enemmän tätä iäkkäämpiä ihmisiä, jotka hankkivat ripset tai kynnet studiosta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tilastokeskuksen yritysten vuositilaston mukaan kauneudenhoitoalan yritystoimipaikkojen määrä kasvoi reilusti yli tuhannella vuosien 2007 ja 2012 välisenä aikana.

Vuonna 2007 toimipaikkoja oli 1764, kun niitä vuonna 2012 oli 2871. Vuosien 2007 ja 2012 välillä alan liikevaihto kasvoi noin 85 miljoonasta noin 141 miljoonaan euroon.

Tilastoissa eivät ole mukana esimerkiksi solariumit, lävistysten tekeminen, terveydenhuoltoalan koulutuksen saaneiden jalkaterapeuttien suorittama jalkojenhoito tai terveydenhuoltoalan koulutuksen saaneiden hoitajien muut hoidot.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi