Keskiviikko, 30.9.2020 
Siru, Sirja, Sorja
Kotimaa

Kansanedustaja yhä huolissaan tekoripsistä - "voi aiheutua vakavia terveyshaittoja"

  • Karjalainen
Joensuulainen kauneudenhoitoalan yrittäjä Mirka Lehtinen sanoo, että myös Joensuussa ja Pohjois-Karjalassa rakennekynsien ja ripsien pidennysten tekijöitä on moneen lähtöön.

-  Suuri osa on ammattilaisia, mutta paljon kuulee myös sitä, että tehdään pidennyksiä harrastuksena, joka sitten muuttuu bisnekseksi. Tässä piilee omat riskinsä, Lehtinen sanoo.

-  Virheitä voi tietenkin sattua kenelle tahansa. Ammattilaisilla on kuitenkin vakuutus, joka korvaa, mikäli asiakkaalle aiheutuu haittaa huonosta työstä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kansanedustaja Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) nosti ripsi- ja kynsibisneksen säätelyn viime syksynä julkisuuteen jättämällä asiasta kirjallisen kysymyksen sosiaali- ja terveysministerille.

-  Minua huolestuttaa erityisesti harmaa talous ja se, että ammattilaisten työn hintoja poljetaan. Kauneudenhoitoala on iso työllistäjä, Mäkisalo-Ropponen sanoo ollessaan Mirka Lehtisen hoidettavana Joensuussa.

-  Toisaalta se, että esimerkiksi ripsien pidennyksessä käytettäville aineille herkistynyttä ihmistä ei opasteta oikein, on huolestuttavaa. Pahimmillaan väärin tehdyistä käsittelyistä voi aiheutua vakavia terveyshaittoja.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi