Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Kotimaa

Itä-Suomen yliopisto tahkosi tulosta - ylijäämää 2,7 miljoonaa euroa

  • Karjalainen
Itä-Suomen yliopiston vuoden 2013 taloudellinen tulos oli 2,7 miljoonaa euroa ylijäämäinen.

Kokonaisrahoitus, joka muodostuu varsinaisen toiminnan tuotoista sekä opetus- ja kulttuuriministeriöstä saadusta rahoituksesta, oli 226 miljoonaa euroa.

Sijoitus- ja rahoitustoiminnan nettotuotot olivat 4,6 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sijoitus- ja rahoitustoiminnan tuottoja rahastoidaan noin kaksi miljoonaa euroa. Rahastoitavalla summalla varaudutaan kattamaan vastaava määrä vuoden 2015 talousarvion kokonaiskuluista.

Varsinaisen toiminnan kulut olivat 228 miljoonaa euroa, josta henkilöstökulujen osuus 149 miljoonaa euroa (65 prosenttia). Elinkeinotoiminnan tulos ennen veroja oli miljoona euroa.

Vuosille 2015-2020 laaditun strategian mukaan Itä-Suomen yliopistossa on viisi kansainvälisen huipputason tutkimusaluetta ja viisi kehittynyttä, vahvaa tutkimusaluetta.

Kansainvälisen huipputason tutkimusalueet ovat aerosolit, ilmastonmuutos ja ihmisen terveys, kardiovaskulaariset ja metaboliset sairaudet, metsät, globaalimuutos ja biotalous, neurotieteet sekä rajat, liikkuvuus ja kulttuurien kohtaaminen.

Kehittyneiksi ja vahvoiksi tutkimusalueiksi on määritelty fotoniikka, luonnonvarojen kestävä hallinta, oppiminen vuorovaikutteisissa ympäristöissä, translationaalinen syöpätutkimus sekä tuki- ja liikuntaelinsairaudet.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa