Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Syytteet perussuomalaisten valtuutetun nettikirjoittelusta nurin käräjillä

  • Karjalainen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus on hylännyt syytteet joensuulaista kaupunginvaltuutettua Veijo Oinosta (ps.) vastaan. Oinosta syytettiin kunnianloukkauksesta ja laittomasta uhkauksesta Suomi24.fi-sivustolla julkaistujen viestien perusteella.

Kirjoitukset kohdistuivat liperiläiseen Veijo Sykköön, ja syyttäjän mukaan niissä oli uhattu Sykköä henkirikoksella tai vapauteen kohdistuvalla rikoksella. Sivustolla oli esimerkiksi Sykköön viitannut viesti "Pistäkää se sika ruumisarkkuun."

Oinonen kiisti lähettäneensä syytteessä mainitut viestit ja vetosi siihen, että kirjoitukset oli lähetetty avoimesta verkosta, jota usea henkilö on päässyt käyttämään.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Tuomion mukaan viestit oli lähetetty Oinosen yrityksen käytössä olleesta verkosta, mutta koska kyse oli avoimesta verkosta, sitä pääsivät käyttämään myös muut henkilöt. Verkon kattama alue oli tuomion mukaan varsin laaja, ja useilla henkilöillä oli tieto sen olemassa olosta.

Tuomioistuin perusteli syytteiden hylkäämistä sillä, että lukemattomilla eri ihmisillä on voinut olla motiivi kirjoitusten lähettämiseen ja langattomaan verkkoon ovat voineet kirjautua monet eri ihmiset. Tämän vuoksi ei ollut selvää, että juuri Oinonen olisi lähettänyt viestit Suomi24.fi-sivuille.

Oinonen vaati Suomen valtiota korvaamaan hänen oikeudenkäyntikulujaan 2 000 euroa. Käräjäoikeus arvioi kohtuulliseksi korvaukseksi 150 euroa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi