Keskiviikko, 1.4.2020 
Peppi, Raita, Pulmu
Kotimaa

Pohjois-Karjalasta pukkaa kitaristeja - Miihkali Jaatinen lähtee soolouralle

  • Karjalainen
Pohjois-Karjalasta tuntuu pukkaavan kitaristeja. Nurmekselaislähtöinen Olli Soikkeli on luonut jo vuosia kansainvälistä uraa mustalaisjazzillaan. Joensuulaisen J-P Piiraisen esikoislevy ilmestyi kuluneena talvena, ja nyt on vuorossa niin ikään helsinkiläistyneen Joen kaupungin pojan Miihkali Jaatisen kuusikielisdebyytti.

Jaatinen on opittu maakunnan musiikkipiireissä tuntemaan lastenyhtye Hullujen Hattusten taitavana ja syntymähulluna kitaristina. Pidäkkeetön linja jatkuu Miihkali And The Casters Of The Universe -kiekolla, jolla country-sävyt toimivat laukaisualustana Frank Zappa- ja Primus -tyyppiseen musiikilliseen iloitteluun.

Countryn lisäksi Jaatisen sävellyksissä voi kuulla vaikutteita pelimusiikista, lastenlauluista tai lasten tv-ohjelmien tunnusmusiikeista. Levyn päätöskappale Cowboys From Helsinki yhdistelee vaikutteita niin Rushin trioprogesta kuin Panteran länkkärimetallista.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Osa levyn biiseistä on jo kymmenen vuoden takaa. Aika pitkään niitä tuli hauduteltua takaraivossa. Aikaisemminkin ne olisi voinut julkaista, Jaatinen sanailee.

-  Mitään ei ole suodatettu kaupallisilla kriteereillä, sanoo Jaatinen viitaten siihen, että levy on yhteisörahoituksen avulla julkaistu omakustanne.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa