Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Timo Soini salasi sydänoperaationsa - "pysyi sairaalan seinien sisäpuolella"

Perussuomalaisten puheenjohtajalle Timo Soinille tehtiin sydänoperaatio presidentinvaalien jälkeen keväällä 2012.

-  Se on pysynyt sairaalan seinien sisäpuolella, eikä siitä puolueessakaan ole tiennyt kuin puoli tusinaa ihmistä. Nyt on rauhallisempi olo, ja sydän toimii hyvin. Julkisuudessa näkyi juttuja, että olin presidentinvaalien jälkeen vähän väsynyt. Ei kai se nyt ihme ollut, kun sydän soi kuin Notre Damen kellotapuli, Soini kertoo tänään torstaina julkistetussa kirjassaan Peruspomo.

Hän määrittelee kroppansa viisi- jopa kuusikymppisen kropaksi, mutta vakuuttaa päänsä kestävän.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Soinin kroppa reistaili myös Tony Halmeen hautajaisissa. Soinin jalkaan tuli Kanarian reissun jälkeen ruusu ja hän sai verenmyrkytyksen.

-  Olin Jorvin päivystyksessä ja tosi sairas. Sanoin että pitäisi päästä kotihoitoon, mutta en halua sairauteni tulevan julkiseksi. Asia järjestettiin niin, että kotisairaanhoito Espoosta kävi kolme kertaa päivässä laittamassa antibiootit suoraan suoneen.

Hautajaispäivänä antibiootin antamisen rytmiä vain hieman muutettiin: ilta-annos tuli pari tuntia tavallista myöhemmin.

-  Siinä tiputusten välillä kävin tippakanyyli käsivarressa Tonyn hautajaisissa. Se oli hirveän raskas päivä, Soini kertoo.

Hän korostaa kirjassaan, miten raskas tehtävä perussuomalaisten puheenjohtajana oleminen on.

-  Suomessa ei ole kovin monta paineistetumpaa ihmistä kuin minä. Fyysinen puoli voi pettää. Henkinen puoli on niin vahva, että siitä en ole huolissani.

Seuraajaehdokkaat kauhusta kankeina

Soinin mukaan hänen mahdolliset seuraajansa pelkäävät äkillistä puheenjohtajan vaihdosta.

-  Jos minä yhtäkkiä tästä häviäisin, samalla häviäisi valtakeskus. Ne, jotka parhaiten pystyisivät jälkeeni johtamaan puoluetta, ovat tällä hetkellä kauhusta kankeina pelkästä ajatuksesta, että jättäisin tämän. Lähimpänä olevat ovat olleet aika totista poikaa jo pitkään.

Tilaa Digi-Karjalainen kahdeksi viikoksi maksutta