Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Kotimaa

Soini sivaltaa puoluetoveriaan: "Ilman minua lykkisit Rautavaaralla potkukelkkaa"

  • Karjalainen

Perussuomalaisten puheenjohtaja Timo Soini kertoo tuoreessa kirjassaan, miten kansanedustaja Pentti Oinoselle (kuvassa) on puhuttava.

-  Penalle on sanottava raa’an brutaalisti, pieni vihje ei riitä: ”Väitätkö sinä Pena, ettei minulla ole selkärankaa? Ilman minua sinä et käppäilisi täällä, vaan lykkisit Rautavaaralla potkukelkkaa.”

-  Tämän jälkeen hän itsekin räjähtää nauruun ja hyväksyy sanomiseni, Soini kertoo kommunikoinnista kuopiolaisen kansanedustajan kanssa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Hän käyttää Peruspomossa Oinosta esimerkkinä, kun kertoo, etteivät ihmiset yllätä positiivisesti. Soinin mukaan ajatus on hänen pitkäaikaisen neuvonantajansa Jukka Jusulan, joka työskentelee perussuomalaisten eduskuntaryhmän viestintäsihteerinä.

-  Jos Maija on minusta hyvä tyyppi, hän ei yllätä positiivisesti, koska jo oletus on, että Maija hoitaa hommat hyvin. Yllättääkö Pentti Oinonen minut positiivisesti? Yllättää olemalla hiljaa, eipä juuri millään muulla tavalla. Penalla on kuitenkin poliittista hoksnokkaa, kansanmiehen viisautta, mutta se ei ole minulle yllätys.

Pohjois-Savon vaalipiiristä eduskuntaan noussut Oinonen on ollut aiemmin myös perussuomalaisten varapuheenjohtaja. Ensi eduskuntavaaleissa Pohjois-Savo ja Pohjois-Karjala ovat samaa vaalipiiriä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa