Lauantai, 11.7.2020 
Noora, Elli, Eleonoora
Kotimaa

Poliisilla melkoiset viinatakavarikot - katso kuvalinkki

  • Karjalainen

Pohjois-Karjalan kärjäoikeudessa on viikon sisällä käsitelty kahta laajaa viinanmyyntijutusta. Pohjois-Karjalan poliisi ottaa Facebook-tilillään humoristisesti kantaa vakavaan asiaan.

-  Joensuulaismiehen epäillään välittäneen muutaman vuoden aikana noin 1 600 ja lieksalaismiehen 1 400 puolen litran pulloa Virosta tuotua jäykkää viinaa. Siis yhteensä 3 000 "omaan käyttöön" tuotua pulloa, eli 1 500 litraa. Jokainen Tallinnan kävijä on nähnyt millaisia määriä viina- ja olutlaatikoita pakataan bussin tai farkun perään ihan oikeastikin omaan käyttöön kotiin tuotavaksi. Nimenomaan kovaan käyttöön, poliisista päivitellään.

Poliisin näkökulmasta alkoholi aiheuttaa monenlaista haittaa. Pohjois-Karjalassa on vuositasolla vajaat kolmetuhatta putkayötä, vajaat tuhat pahoinpitelyrikosta ja seitsemänsataa rattijuopumusta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Kyllähän poliisi työnsä tekee, mutta entäs nämä ihmisten asiat? Ja entäpä sosiaali- ja terveyspuolen haitat? Pohjois-Karjalan poliisi ihmettelee.

Ratkaisu alkoholin tuomiin ongelmiin ei Facebookiin kirjoittaneen poliisin mielestä ole se, ettei olutta tai siideriä saisi ostettua sunnuntaisin tai perjantaisin ja lauantaisin klo 18 jälkeen.

-  Toivotan ministeriön virkamiehille ja päättäjille onnea tarpeellisessa ja vaativassa pyrkimyksessään. Tulee vaan jotenkin mieleen pellolla oleva iso lantakasa. Tointaakohan sitä ryhtyä teelusikalla levittämään, jos ei haluta tai pystytä käyttämään traktoria tai edes talikkoa. Tuppaa kasa ruveta haisemaan ja naapurit nauramaan. Ja eteläiset heimoveljet kiittää, poliisi leukailee.

Pohjois-Karjalan poliisilla on toimipisteessään hyllykaupalla takavarikoituja viinapulloja, jotka on kuljetettu Itä-Suomeen Virosta. Kuva takavarikoiduista viinoista täällä.

 

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi