Lauantai, 25.1.2020 
Pauli, Paavo, Paul
Kotimaa

Ilosaarirockin lahjoituskohteeksi järvilohi - suojeluun 2 000 euroa

  • Karjalainen
Ilosaarirock tukee uhanalaisen järvilohen kutupaikkojen kunnostamista Ala-Koitajoella. Ilosaarirock lahjoittaa järvilohen suojeluun 2  075 euroa.

Järvilohi on äärimmäisen uhanalainen kalalaji, jonka luontainen elinkierto on vaarantunut ihmisen toiminnan takia. Järvilohi on sukupuuton partaalla ja sen lisääntyminen luonnossa on erittäin harvinaista. Joensuun läpi juoksevassa Pielisjoessa sijaitsee järvilohen luontaisia lisääntymisalueita, joiden kunnostaminen voi estää sukupuuton.

Ilosaarirockin lahjoittamalla rahalla kunnostetaan Pielisjoen sivuhaaran Ala-Koitajoen koskialueita ja rakennetaan järvilohille kutupaikkoja.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Rakennamme lohille pussauskoppeja, mikä sopii meille mainiosti. Kutusoran levitys on jo aloitettu Ala-Koitajoen Tyltsynkoskeen. Koskenpohjaa ennallistetaan ja toivotaan, että lopputuloksena syntyy pikkuisia järvilohia, Ilosaarirockin tuottaja Katri Kilpiä sanoo.

Järvilohen tukeminen liittyy Ilosaarirockin ympäristötyöhön ja hiilijalanjälkitutkimukseen. Festivaali on laskenut hiilijalanjälkensä vuodesta 2010 lähtien ja kompensoinut hiilipäästöt vaihtuviin luonnonsuojelukohteisiin. Aiemmin kohteina ovat olleet Kuorinka-järvi ja rupilisko.

Ilosaarirock toteuttaa järvilohien suojelun yhdessä Saimaan lohikalat -hankkeen, Pohjois-Karjalan ely-keskuksen sekä Riista- ja kalatalouden tutkimuslaitoksen kanssa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa