Maanantai, 17.2.2020 
Väinö, Rita, Karita
Kotimaa

Venäläismies trokasi virolaista vodkaa - käräjiltä vuosi ehdollista ja 28 000 euron lasku

  • Karjalainen
Joensuun Noljakassa vuosia laittomasti viinaa myynyt 55-vuotias venäläismies tuomittiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa törkeästä alkoholirikoksesta ja veropetoksesta. Tuomioksi tuli tasan vuosi vankeutta ehdollisena.

Mies ehti kuitenkin nauttia jutun takia myös vankilan riemuista, kun hän oli viime syksynä esitutkinnan alkuvaiheissa kuukauden tutkintavankeudessa.

Oikeus totesi miehen myyneen Virosta tuotua vodkaa 780 litraa ja ykköslitroja muita väkeviä. Venäjältä tuotuja oluita mies oli myynyt 30 litraa ja tupakoita 167 kartonkia.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kaikista näistä tuomittiin vältettyinä veroina tullihallitukselle maksettavaksi yhteensä noin 26  000 euroa ja tullin käräjäkuluja 1  600 euroa.

Korvauksiin tuomittiin päävastaajan kanssa yhteisvastuullisesti ostamiensa määrien perusteella 22 henkilöä, jotka tuomittiin sakkorangaistuksiin laittomasta tuontitavaraan ryhtymisestä tai sen lievästä tekomuodosta. Sakot saaneet ovat pääosin keski-ikäisiä Noljakan suunnalla asuvia henkilöitä. Sakot vaihtelivat pääosin 10-30 päiväsakon välillä.

Päävastaajan asunnolta ja autosta takavarikoidut 341 pulloa väkeviä viinoja tuomittiin valtiolle. Miehen auto sekä käteistä rahaa 5  250 euroa ja 5  200 ruplaa (noin 110 euroa) ovat vakuustakavarikossa tuomittujen korvausten saamiseksi.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa