Lauantai, 29.2.2020 
---
Kotimaa

Somesutinan suosio kasvaa - nyt ihastuksia voi olla monta

  • Karjalainen

Nettideittailu on helppoa, ja se minimoi hylkäämisen aiheuttaman häpeän. Lisäksi sen kautta on mahdollista saada kerralla suuri määrä potentiaalisia ehdokkaita ilman, että kotoa tarvitsee lähteä mihinkään, kirjoittaa Savon Sanomat.

-  Siksi se on niin suosittua, Väestöliiton parisuhdekeskuksen johtaja Heli Vaaranen sanoo.

Suomalaisten asenne nettideittalua kohtaan onkin muuttunut. Asia selviää e-kontakti.fi-sivuston tilaamasta kyselystä, joka tehtiin helmikuussa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kyselyyn osallistuneista 1  500 suomalaisesta 38 prosenttia kertoi ainakin käyneensä tutustumassa johonkin internetin deittipalveluista. Alkuvuodesta 2012 luku oli 22 prosenttia. Nettideittailu ei ole kyselyn perusteella pelkästään nuorten vaan myös vanhempien ikäluokkien juttu.

Nettideittailussa ei kuitenkaan ole pelkästään hyviä puolia.

-  Epävarmuus on sen huono puoli: et voi tietää, onko henkilö todellinen etkä sitä, onko kirjeenvaihdossa jäänyt jotain olennaista pois, sillä ihmisillä on tapana kertoa vain hyvistä ominaisuuksistaan, Vaaranen muistuttaa.

Vaaranen uskoo, että nettideittailu on tullut jäädäkseen ainakin joiksikin vuosikymmeniksi.

-  Se on yksi kirjeenvaihdon muoto. Kun ennen oli yksi kirjeenvaihtoystävä tai ihastus, niin nyt niitä voi olla monta. Uskon, että nettideittailussakin ihminen lopulta valitsee ainoastaan yhden.

Esimerkiksi Tinder-nettideittisovellus on suosittu etenkin alle 30-vuotiaiden keskuudessa, mutta Etelä-Suomessa sitä käyttävät jo monenikäiset. Joensuun seudulla yli 35-vuotiaita käyttäjiä on vielä toistaiseksi melko vähän.

Asiasta kirjoitti Savon Sanomat.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa