Torstai, 28.5.2020 
Alma
Kotimaa

Mäkisalo-Ropposen aloitteelle myönteinen vastaus

  • Karjalainen

Peruspalveluministeri Susanna Huovinen (sd.) on antanut vastauksensa kuuden kansanedustajan kirjalliseen kysymykseen energianuuskan kieltämiseksi alle 18-vuotiaille. Aloitteen ensimmäinen allekirjoittaja on joensuulainen Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.).

Ministerin vastauksessa todetaan, että energianuuska on noussut muoti-ilmiöksi lasten ja nuorten keskuudessa.

-  Nuorille ei tulisi tarjota käyttömahdollisuutta tuotteelle, jonka avulla he oppivat nuuskan käyttötavan ja siirtyminen nuuskan käyttöön helpottuu, vastauksessa todetaan.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Toukokuussa 2014 astuu voimaan EU:n uusi tupakkadirektiivi, jonka säädökset on sisällytettävä Suomen ja muiden jäsenvaltioiden kansalliseen lainsäädäntöön viimeistään keväällä 2016.

-  Tupakkadirektiivi ei sinällään sisällä säädöksiä liittyen tupakkajäljitelmiin tai tupakan vastikkeisiin kuten energianuuskaan, mutta Suomen tupakkalain uudistuksen yhteydessä voidaan harkita niiden tiukempaa sääntelyä mainontakiellon lisäksi, ministeri linjaa.

Mäkisalo-Ropponen on tyytyväinen ministerin vastaukseen.

-  Pidän erityisen tärkeänä, että nuorten terveyttä suojellaan - vaikka rajoituksin. Ennen näiden mahdollisten tupakkalakimuutosten voimaantuloa vetoan kaikkiin kauppiaisiin, että he vapaaehtoisesti kieltäytyisivät myymästä energianuuskaa alle 18-vuotiaille, toteaa Mäkisalo-Ropponen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa