Maanantai, 17.2.2020 
Väinö, Rita, Karita
Kotimaa

Hanki tyyny nukkumisasentosi mukaan - säästyt niskakivuilta ja huonoilta unilta

  • Karjalainen
Monille tyynykaupoille lähtevillä ei ole selvää, että esimerkiksi selällään, kyljellään ja mahallaan nukkuvat tarvitsevat erilaiset tyynyt. Oikean tyynyn valinta olisikin tärkeää, jos yöunet tuntuvat jäävän vähäisiksi ja niskat kipeytyvät herkästi.

Myös tyynymateriaaleilla on paljon väliä. Esimerkiksi untuvatyynyt ovat pehmeitä ja muokkautuvia, kun taas ergonomisesta tyynystä voi saada apua niska- ja hartiavaivoihin.

Joensuun Tempur Sleepcenterin myymäläpäälliköstä Jaakko Lipposesta uniergonomiaan on alettu kiinnittää enenevässä määrin huomiota.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Omaan hyvinvointiin halutaan selvästi panostaa. Kuitenkin vietämme lähes kolmasosan päivästä vuoteessa maaten, Lipponen huomauttaa.

Jyskin aluepäällikön Minna Timosen mukaan mieltymykset tyynyjen materiaalin suhteen ovat edelleen moninaiset.

-  Esimerkiksi kuitutyynyillä on oma vakiintunut ostajakuntansa, varsinkin allergikot ja nuoret suosivat niitä. Toiset taas haluavat ostaa aina luonnontäytteisen untuvatyynyn.

Tärkeintä tyynyä ostettaessa olisi tiedostaa omat nukkumisominaisuutensa. Jaakko Lipposen mukaan tyynyä ostaessa tulisi huomioida ainakin nukkumistapa ja nukkujan koko.

-  Nukkumisasento on tyynyn valinnassa tärkeä seikka. Se, nukkuuko selällään, kyljellään vai mahallaan ja liikkuuko unissaan paljon, vaikuttaa siihen, millainen tyyny kellekin sopii.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa