Tiistai, 25.2.2020 
Tuija, Tuire, Vanessa
Kotimaa

Joka neljäs ammattikoululainen luulee: ensimmäisessä yhdynnässä ei voi tulla raskaaksi

  • Karjalainen
Ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevien terveysasiat ovat edelleen monilla mittareilla mitattuna huolestuttavalla tolalla niin Pohjois-Karjalassa kuin koko maassakin. Kehitys on kuitenkin monien mittareiden mukaan ollut myönteistä. Tiedot käyvät ilmi Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen (THL) toteuttaman kouluterveyskyselyn tuloksista.

Kyselyyn vastasi 1  150 ammattikoulun ensimmäisellä tai toisella vuosiasteella olevaa opiskelijaa Pohjois-Karjalassa.

-  Terveyskäyttäytymisessä on kyllä monia huolestuttavia piirteitä, varsinkin pojilla, ja myös koettu terveys nähdään heikompana, erikoistutkija Reija Paananen THL:stä sanoo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Esimerkiksi käsitykset seksuaaliterveydestä olivat monilla puutteellisia: joka neljäs kyselyyn vastannut ammatillisessa oppilaitoksessa opiskeleva oli sitä mieltä, että nainen ei voi tulla raskaaksi ensimmäisellä yhdyntäkerralla.

Alkoholin, tupakan ja laittomien päihteiden käyttö on kuitenkin selvästi yleisempää ammattiin opiskelevien parissa verrattuna lukiolaisiin ja peruskoulua käyviin.

Pohjois-Karjalassa ammatillisissa oppilaitoksissa opiskelevista tupakoi päivittäin peräti 40 prosenttia, kun samanikäisistä lukiolaisista näin tekee 9 prosenttia.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa