Torstai, 2.4.2020 
Pellervo
Kotimaa

Tatuoinnit ja lävistykset eivät estä työnsaantia - silti ne voidaan pyytää peittämään työaikana

  • Karjalainen

Vaikka tatuoinnit ja lävistykset ovat nykyisin hyvin arkipäiväisiä, niihin saatetaan edelleen suhtautua varauksella erilaisissa työympäristöissä.

Yleisimmin työnantajat vetoavat hygienia- tai työturvallisuusseikkoihin kieltäessään työntekijää pitämästä lävistyksiään työaikana. Tatuointien taas voidaan katsoa syövän työntekijän arvovaltaa, joten ne on siksi peitettävä vaatetuksella.

PKO:n henkilöstöpäällikön Mika-Jussi Monosen mielestä asenteiden muuttuminen suopeammiksi tatuointeja ja lävistyksiä kohtaan on kuitenkin eri toimialoilla huomattavissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Ne ovat todellakin arkipäiväistyneet. Ennen 80-luvulla ja vielä 90-luvunkin puolella meillä oli tiukempi linja esimerkiksi lävistysten suhteen, koska niistä tuli niihin aikoihin paljon herkemmin asiakaspalautetta. Nyt en muista viimeisen kahden vuoden ajalta yhtään kertaa, jolloin palautetta olisi tullut työntekijän tatuoinnin tai lävistyksen vuoksi.

PKSSK:lla sairaanhoitajana työskentelevästä Tuomo Pakarisesta tatuoinnit eivät enää ole vain merimiesten ja linnakundien juttu. Pakarisella on useita tatuointeja muun muassa käsissään sekä kaksi korvarengasta molemmissa korvissa, eikä hän näe niiden haitanneen hänen työnsaantiaan.

-  Minuun ei ole koskaan suhtauduttu työelämässä negatiivisesti tatuointien tai korvakorujen vuoksi, Pakarinen toteaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa