Maanantai, 25.1.2021 
Pauli, Paavo, Paul
Kotimaa

Ikätoverinsa yliajajalla mahdollisesti raju ylinopeus

  • Karjalainen
Onnettomuus tapahtui suojatiellä Joensuunkadun ja Pehtoorinkadun risteyksessä. Onnettomuus tapahtui suojatiellä Joensuunkadun ja Pehtoorinkadun risteyksessä.

Outokumpulaista vuonna 1993 syntynyttä naista epäillään törkeästä kuolemantuottamuksesta ja törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta. Epäillyn kuljettama auto törmäsi Outokummun keskustassa suojatiellä jalankulkijaan, joka menehtyi tapahtumapaikalle.

Onnettomuus tapahtui Joensuunkadulla lähellä Pehtoorinkadun risteystä. Nopeusrajoitus alueella on 50 kilometriä tunnissa.

Poliisin esitutkinnassa on varmistunut, että nainen ajoi ylinopeutta törmäyshetkellä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Se on jo selvinnyt, että ylinopeutta oli ja että törmäys jalankulkijaan on ollut voimakas. Ylinopeuden suuruutta selvitetään tutkinnassa, kertoo rikoskomisario Markku Airaksinen.

Ylinopeutta on saattanut olla erittäin paljon, sillä yliajaja oli ohittanut tai ohittamassa autoa, joka niin ikään ajoi nopeusrajoitusta kovempaa. Yliajaja törmäsi jalankulkijaan vasemmalla ajokaistalla.

Poliisi selvittää, onko kysymys ollut jonkinlaisesta kilvanajosta. Autot ajoivat Joensuunkatua Kaasilan suuntaan.

Ohitettavaa autoa kuljettanutta vuonna 1992 syntynyttä miestä epäillään liikenneturvallisuuden vaarantamisesta.

Poliisin tiedossa on ollut jo aikaisemmin, että outokumpulaiset autoilijat ja motoristit ovat testanneet menopeliensä vauhtia tapahtumapaikan lähistöllä olevalla suoralla.

-  Sen kun aina tietäisi, mitä ihmisillä päässä liikkuu, rikoskomisario Airaksinen huokaa.

Yliajo tapahtui viime viikolla torstain ja perjantain välisenä yönä noin yhden aikaan, joten tapahtumahetkellä oli pimeää. Katuosuus onnettomuuspaikalla ei ole valaistu.

Menehtynyt outokumpulainen nainen oli epäillyn yliajajan tavoin syntynyt vuonna 1993.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi