Lauantai, 4.7.2020 
Ulla, Ulpu
Kotimaa

Työelämä tutuksi koululaisille - Yrityskylä kansainväliseen finaaliin

  • Karjalainen
Julia Matikainen ja Iisakki Seutu eläytyivät Yrityskylässä postityöntekijöiden rooliin. Taustalla myös Elina Korhonen ja Juuli Lahtinen. Julia Matikainen ja Iisakki Seutu eläytyivät Yrityskylässä postityöntekijöiden rooliin. Taustalla myös Elina Korhonen ja Juuli Lahtinen.

Pidetään nyt se kokous, toimitusjohtaja Iisakki Seutu kutsuu. Minulla loppuu minuutin päästä työvuoro, talous- ja henkilöstöpäällikkö Julia Matikainen vastaa. Onneksi tehokas porukka saa kokouksen pidettyä ripeästikin.

Todellisuudessa Seutu ja Matikainen käyvät vasta Jakokosken alakoulua, joten ammatit ovat kuvitteellisia. Eri ammatteihin he pääsivät tutustumaan Yrityskylä-oppimisympäristössä Joensuussa tällä viikolla.

Taloudellisen tiedotustoimiston TAT:in koordinoimat Yrityskylät ovat kuin pienoiskaupunkeja, joissa kukin oppilas työskentelee jossakin ammatissa sekä toimii kuluttajana ja kansalaisena osana yhteiskuntaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yrityskylä-oppimisympäristö on valittu maailmanlaajuisen Wise-koulutusinnovaatiokilpailun finaaliin. Kilpailussa palkitaan vuosittain yhteiskunnallisiin haasteisiin vastaavia koulutusratkaisuja. Kuusi voittajahanketta julkistetaan syyskuussa.

Yrityskylä on suunnattu peruskoulun kuudensille luokille. Tänä lukuvuonna Suomessa on toiminnassa kuusi Yrityskylä-oppimisympäristöä, jotka vierailevat 11 paikkakunnalla. Lukuvuoden aikana Yrityskylä tavoittaa jo 30  000 oppilasta eli puolet ikäluokasta.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi