Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Avovaimo pysyy vangittuna Esa Turusen henkirikoksesta epäiltynä

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus päätti torstaiaamun istunnossaan pitää tohmajärveläisen Esa Turusen surmaamisesta epäillyn henkilön vangittuna. Poliisi ei henkirikoksesta epäillyn henkilöllisyyttä vahvista, mutta sanomalehti Karjalaisen tietojen mukaan vangittuna on Esa Turusen avovaimo.

Epäilty on ollut vangittuna kolme viikkoa. Käräjäoikeus vangitsi hänet ensimmäisen kerran 4. päivä huhtikuuta taposta epäiltynä, kun Turusen katoamiseen liittynyt tutkinta antoi viitteitä henkirikoksesta.

56-vuotias Turunen katosi kotoaan Tohmajärveltä Lahdenvaarantieltä maaliskuun 18. ja 19. päivän välisenä yönä. Sen jälkeen Turusesta ei ole havaintoja, vaikka hänen löytämiseksi on ollut käynnissä laaja poliisioperaatio.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Etsintä on ollut hyvin aktiivista. Ennen pääsiäistä Tohmajärvellä oli kolmekymmentä poliisikoiraa ja poliisia ympäri Suomen. En tiedä, että koko Suomessa olisi poliisikoirilla yhtä laajaa operaatiota tehty, kertoo tutkintaa johtava Pohjois-Karjalan poliisin komisario Simo Hämäläinen.

Hämäläinen kertoo, että etsintöjä on tehty laajalla alueella Tohmajärven ja Värtsilän alueella.

-  Ruumis on kateissa, joten etsintöjä jatketaan, Hämäläinen sanoo.

Turunen on ollut kateissa yli viisi viikkoa, eikä toiveita hänen elossa löytymisestään poliisilla ole.

Komisario Hämäläinen toivoo, että pienimmätkin tiedot asiasta ilmoitettaisiin rohkeasti poliisille.

Erityisesti poliisi kaipaa havaintoja Turuselle ja hänen avovaimolleen kuuluneesta Toyota Hiace -merkkisestä pakettiautosta katoamisyöltä ja sen jälkeiseltä ajalta.

-  Pyydän ottamaan yhteyttä pienistäkin asioista, Hämäläinen toivoo.

Havainnot voi ilmoittaa poliisille numeroon 050 408 6252.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi