Sunnuntai, 20.8.2017 
Sami, Samuli, Samu
Kotimaa

Mikael Pentikäinen: "Kuka tulee Putinin jälkeen?"

  • Karjalainen
Joensuulaiset tenttasivat Mikael Pentikäistä erityisesti Ukrainan kriisistä sekä Suomen metsä- ja energiapolitiikasta. Joensuulaiset tenttasivat Mikael Pentikäistä erityisesti Ukrainan kriisistä sekä Suomen metsä- ja energiapolitiikasta.
Joensuun torille sunnuntaina jalkautunut eurovaaliehdokas Mikael Pentikäinen (kesk.) liittäisi Suomen sotilasliitto Natoon.

-  Jotta maamme puolustus olisi oikeasti uskottava arvaamattoman ja erittäin merkittävästi omaan maanpuolustukseensa panostavan Venäjän rinnalla, Suomi tarvitsisi Nato-jäsenyyden oman vahvan puolustuksensa lisäksi.

Espoossa syntyneen Pentikäisen mukaan Suomen puolustusmäärärahoista on viipaloitu pois liian paksu siivu.

-  Meillä pitää olla niin vahva puolustus, ettei kukaan uhkaa meitä koskaan. Putin ei meitä uhkaa, mutta kuka tulee Putinin jälkeen?

Pentikäinen kertoo vetäneensä Ukrainan kriisistä useita johtopäätöksiä. Suomen pitäisi vankistaa energiaomavaraisuuttaan sekä vaalia suhteitaan Venäjän kanssa, hän luettelee.

Eivätkö Suomen Nato-jäsenyys ja lämpöiset Venäjän-välit sodi keskenään?

-  Saksalla ja Venäjällä on hyvät suhteet, ja Baltian maiden suhteet Venäjään ovat parantuneet, vaikka ne ovat Nato-maita. Mitä enemmän kauppaa Venäjän kanssa käydään, sitä enemmän vuorovaikutusta on, Pentikäinen sanoo.

Lue aiheesta lisää maanantain Karjalaisesta.