Lauantai, 20.7.2019 
Maarit, Reetta, Reeta
Kotimaa

Kitee valittiin vuoden rajakunnaksi

  • Karjalainen
Rajaseutuliitto on valinnut vuoden 2014 rajakunnaksi Kiteen. Rajaseutuliitto antaa vuosittain tunnustuksen rajaseutukunnalle, joka on kehittynyt elinvoimaiseksi asuin-, työ- ja kasvuympäristöksi asukkailleen.

-  Kiteen kaupungista on rakentunut koko Keski-Karjalan alueen toiminnallinen keskus, joka on vuosien ajan ollut laajasti yhteistyössä kaikkien Keski-Karjalan kuntien kanssa ja tarjonnut muille kunnille erilaisia julkisia palveluja, erityisesti sosiaali- ja terveydenhuollossa, valintaa perustellaan.

Tunnustuksen perusteluina mainitaan myös kiteeläisten oppilaitosten aktiivisuus venäjänkielisten oppilaiden kouluttamisessa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Koulutustoiminta on yhdessä Kiteen kaupungin Venäjän kanssa harjoittaman lähialueyhteistyön kanssa ollut omiaan edistämään alueen kansainvälisyyttä, kulttuurivaihtoa ja suvaitsevan ilmapiirin luontia.

Vuoden rajakunnan valinnan teki kolmihenkinen raati, johon kuuluivat maakuntaneuvos Pekka Nousiainen, valtioneuvos Riitta Uosukainen ja maakuntaneuvos Timo A. Säkkinen.

Tiistaina järjestetyssä vuosikokouksessa Rajaseutuliiton uudeksi puheenjohtajaksi valittiin kiihtelysvaaralainen valtiopäiväneuvos Matti Väistö.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa
Mustalista: Yle uutiset

Mustalista: Yle uutiset

20.7. 12:24  TILAAJILLE

Kolumni: Aamun maa

Kolumni: Aamun maa

18.7. 19:03  TILAAJILLE