Perjantai, 29.5.2020 
Oliver, Olivia, Oiva
Kotimaa

Rääkkylän kunnanjohtaja jättää tehtävänsä

  • Karjalainen
Viime lokakuussa Rääkkylän kunnanjohtajana aloittanut Teemu Kejonen on irtisanoutunut virastaan. Hänen työsuhteensa päättyy tämän kuun lopussa, jolloin myös hänen koeaikansa olisi päättynyt.

Syynä lähtöön on monia. Kejonen kokee, ettei hän ole saanut työlleen täyttä taustatukea luottamushenkilöiltä.

-  Jos ilmapiiri ei ole kunnossa, niin pahimmillaan kunnanjohtajan työ on hyvin epäkiitollista ”masokistin” hommaa. Kunnanjohtaja on helppo syntipukki, jota asioista on helppo syyttää ja jonka päälle hankalat asiat kaatuvat.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kejosen mielestä Rääkkylä on varsin sisäänpäin lämpiävä paikka, jonne on joiltain osin vaikeakin päästä sisälle.

-  En myöskään kokenut viihtyväni Rääkkylässä niin hyvin, että olisin voinut tänne pitkällä aikavälillä ”rakentaa pesää ”. Pieni poikani asuu Keski-Suomessa, ja jatkossa haluan olla näkemässä hänen kasvua ja kehitystä Rääkkylää keskeisemmällä paikalla, lähempänä Jyväskylää.

Rääkkylän kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Laasonen kertoo, että Kejosen eropäätös on hänen itsensä tekemä. Kejosta ei siihen painostettu.

-  Tämä on yksinomaan Teemun ratkaisu. Hän pyysi eroa itse.

Uuden kunnanjohtajan hakuprosessi käynnistyy pikimmiten.

-  Virka tulee hakuun, kunhan valtuusto sen ensin käsittelee. Nythän on kesä edessä ja meidän pitää arvioida toimintatapaa eli järjestämmekö pidemmän haun vai jätämmekö sen elokuulle, koska koko Suomihan on kiinni heinäkuussa.

Kunnanjohtajan viransijaisena toimii hallintojohtaja Tuula Luukkonen.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa