Keskiviikko, 16.10.2019 
Sirkka
Kotimaa

YK:n naisjärjestön pääjohtaja haluaa miehet mukaan tasa-arvotaisteluun

  • Karjalainen
Pahoinpitelyt, kunniamurhat ja silpomiset estävät monessa maassa myös taloudellisen kehityksen. Väkivallan kustannukset saattavat olla 1-3 prosenttia bruttokansantuotteesta, arvioi YK:n naisjärjestö. Pahoinpitelyt, kunniamurhat ja silpomiset estävät monessa maassa myös taloudellisen kehityksen. Väkivallan kustannukset saattavat olla 1-3 prosenttia bruttokansantuotteesta, arvioi YK:n naisjärjestö.
Joka päivä miljardi naista hakataan. Väkivalta naisia kohtaan on laajaa, ja sillä on karmea hinta.

YK:n naisjärjestön pääjohtaja Phumzile Mlambo-Ngcuka arvioi, että monissa maissa väkivallan kustannukset ovat 1-3 prosenttia kansantuotteesta. Pahoinpitelyt, kunniamurhat, silpomiset ja pakotetut lapsiavioliitot estävät kehityksen.

Tällä viikolla Suomessa vieraillut pääjohtaja korostaa, että myös miehiä tarvitaan taistelussa naisten aseman parantamiseksi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Haluaisin, että miehet tuomitsevat naisten kaltoin kohtelun maissa, joissa tapahtuu vääryyksiä. Vain näin asenteet voivat muuttua.

Järjestössä odotetaan myös uuden tekniikan parantavan naisten asemaa. Oma kännykkä afrikkalaisessa kylässä voi olla väylä tiedon lähteille.

-  Meillä on kokemuksia siitä, että naiset ovat omalla kännykällään alkaneet hallita myös omaa talouttaan. He voivat itse hoitaa raha-asioitaan, olla yhteydessä toisiinsa ja saada tietoja. Tiedon myötä he saavat valtaa.

Lue lisää Sunnuntaisuomalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa