Lauantai, 29.2.2020 
---
Kotimaa

Tekniikan alan mies ja sote-alan nainen löytävät toisensa

  • Karjalainen
Elina ja Mika Hirvoselle oli alusta asti selvää, että he haluavat lapsia. Nyt perheeseen kuuluvat 3-vuotias Samu (kuvassa) ja 1-vuotias Atte. Elina ja Mika Hirvoselle oli alusta asti selvää, että he haluavat lapsia. Nyt perheeseen kuuluvat 3-vuotias Samu (kuvassa) ja 1-vuotias Atte.
Joka kymmenensissä Pohjois-Karjalan häissä juhlittiin vuonna 2012 tekniikan ja terveyden liittoa.

Myös Joensuussa naimisiin menevillä yleisin koulutusalayhdistelmä on, että miehellä on koulutus tekniikan alalta ja naisella terveys- ja sosiaalialalta.

Sukupuolijakauma selittää osan ilmiöstä: tekniikan alalle kouluttautuvista valtaosa on miehiä, kun terveys- ja sosiaaliala on naisvaltainen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lisäksi parinvalintaan vaikuttaa esimerkiksi koulutustaso ja ammatin status, kertoo tohtorikoulutettava Hannu Lehti Turun yliopistosta. Hän tekee parhaillaan väitöskirjaa parinvalinnasta ja sosiaalisesta eriarvoisuudesta.

Joensuulaiset Elina ja Mika Hirvonen (kuvassa) ovat huomanneet, että samankaltainen suhtautuminen työhön on eduksi parisuhteessa.

-  Olemme molemmat tyytyväisesti duunareita, emmekä ole lainkaan uraputki-ihmisiä. Vaikka työmme on erilaista, niitä yhdistää käytännön tekeminen. Työ on niin iso osa elämää, että voisi olla hankalaa, jos suhtautuisimme siihen täysin eri tavalla, laboratorionhoitajana työskentelevä Elina arvelee.

Mika on talonrakentaja, mikä on osoittautunut hyödyksi myös perheen arjessa: hän on rakentanut perheen talon Karhunmäkeen.

Lue lisää sunnuntain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa