Lauantai, 15.8.2020 
Jaana, Marjo, Marja
Kotimaa

"Vastaa kysymykseen - saat lenkkarit kahdella eurolla" - varo nettihuijauksia!

  • Karjalainen
Erilaisiin netistä löytyviin kyselyihin, joissa luvataan palkkioksi osallistumisesta jotakin ilmaiseksi tai muutamalla eurolla, kannattaa suhtautua varauksella. Monia tällaisia kyselyitä julkaistaan Facebookissa. Erilaisiin netistä löytyviin kyselyihin, joissa luvataan palkkioksi osallistumisesta jotakin ilmaiseksi tai muutamalla eurolla, kannattaa suhtautua varauksella. Monia tällaisia kyselyitä julkaistaan Facebookissa.
Vastaa muutamiin kysymyksiin ja saat Nike Revolution 2 -kengät kahdella eurolla, Facebookissa julkaistussa mainoksessa hehkutetaan.

Kun olet tehnyt kyselyn, liitytkin jäseneksi ja sinulta aletaan veloittamaan neljänkymmenen euron kuukausimaksuja.

Niken lenkkareita ilmaiseksi tarjoaman kyselyn takana on yritys nimeltä JOBFORM. Suomessa yrityksestä on tehty noin 120 rikosilmoitusta viime vuoden marraskuusta kesäkuuhun saakka. Itä-Suomen poliisilaitokselle on tullut 13 ilmoitusta, ja näistä neljä on ilmoitettu Pohjois-Karjalasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Itä-Suomen poliisilaitoksella nettipoliisina toimivan vanhemman konstaapelin Sari Kaartoahon mukaan nettipetoksia on todella paljon, ja ne lisääntyvät koko ajan.

Tällaisista tapauksista ilmoitetaan myös kilpailu- ja kuluttajavirastolle.

-  Aina palkintoa ei saa kaikki tai ei välttämättä kukaan. Pääsääntönä on hyvä muistaa, että ilmaisia tuotteita ei ole olemassa, Kilpailu- ja kuluttajaviraston lakimies Hanne Hirvonen sanoo.

Hirvonen kertoo, että jos osallistuu johonkin kyselyyn, kannattaa vastaukset ja asiointisivu tallentaa ja tulostaa.

-  Tämä on ainut keino kerätä näyttöä siitä, mitä on tilannut.

Lue lisää sunnuntain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi