Perjantai, 19.7.2019 
Sari, Sara, Saara
Kotimaa

Älä leikkaa ja istuta liikaa - niittyinen piha suojaa allergioilta

  • Karjalainen
Niittykasvit ovat paitsi kauniita myös hyödyllisiä terveydelle. Niittykasvit ovat paitsi kauniita myös hyödyllisiä terveydelle.
Kotipihaa ei kannata uhrata kokonaan istutuskasveille, sillä luonnontilaisen pihamaan on havaittu suojaavan allergioilta, astmalta ja muilta tulehdusperäisiltä sairauksilta.

-  Pihapiiriin ei kannattaisi laittaa pelkkää hoitonurmikkoa tai kivetystä, vaan ainakin osan pihasta kannattaisi antaa kasvaa esimerkiksi niittykasvillisuutta. Kaupungeissa myös viherrakentaminen on entistäkin tärkeämpi kysymys, akatemiaprofessori Ilkka Hanski Helsingin yliopistosta toteaa.

Hän on mukana monitieteellisessä tutkimusryhmässä, joka selvittää elinympäristön yhteyttä allergioihin. Ryhmä on tutkinut pohjoiskarjalaisia nuoria ja todennut, että lähiympäristön metsäisyys ja maatalousmaisuus vaikuttavat positiivisesti terveyteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ihmisen immuunijärjestelmä alkaa kehittyä heti syntymän jälkeen. Tämän vuoksi altistuminen erilaisille bakteereille ja allergeeneille on erityisen tärkeää ensimmäisen elinvuoden aikana. Lapsen kannattaa siten rauhassa antaa ryömiä pihamaalla ja tutustua ympäristöönsä multineen ja koirankarvoineen.

Lue lisää sunnuntain Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa