Sunnuntai, 24.3.2019 
Kaapo, Gabriel, Kaapro
Kotimaa

Yliopiston neuvottelukuntaan kutsuttiin vain yksi nainen

  • Karjalainen
Itä-Suomen yliopiston neuvottelukuntaan toimikaudeksi 1.8. 2014 - 31.12. 2017 kutsuttiin viime viikolla 27 jäsentä, joista 16 on uusia.

Neuvottelukunnan puheenjohtajaksi valittiin Teknologian tutkimuskeskus VTT:n pääjohtaja Erkki KM Leppävuori.

Silmiinpistävää neuvottelukunnan kokoonpanossa on se, että 27 jäsenestä vain yksi on nainen, Suomen ympäristökeskuksen pääjohtaja Lea Kauppi.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kutsuttujen jäsenten lisäksi mukana ovat myös Itä-Suomen yliopistoa neuvottelukunnassa edustavat rehtori Perttu Vartiainen, akateeminen rehtori Jukka Mönkkönen, hallintojohtaja Tuomo Meriläinen ja kehitysjohtaja Soili Makkonen, joka toimii neuvottelukunnan sihteerinä.

-  Naisia ei ole tarkoituksella pyritty syrjimään. Kun mietimme neuvottelukunnan kokoonpanoa, päädyimme neljään kategoriaan: alueelliset organisaatiot, tutkimuslaitokset, yritykset ja muut tärkeät yhteisöt, Meriläinen kertoo.

-  Henkilöpohjalta tätä ei ryhdytty luomaan.Tämä ei niinkään kerro Itä-Suomen yliopistosta, vaan suomalaisesta yhteiskunnasta, jossa naisia ei ole yritysten eikä julkisen hallinnon johtopaikoilla.

Yhteiskuntapolitiikan professori Eeva Jokinen Itä-Suomen yliopiston Joensuun kampukselta näkee asian hieman toisin.

Samoilla linjoilla on sosiologian professori Leena Koski.

-  Jos mukaan olisi haluttu ihmisiä sosiaali- ja terveyspuolelta, sosiaaliturvayhdistyksistä tai vaikka koulutuskuntayhtymän tai Martta-järjestön edustajia, niin kyllä sinne naisia silloin olisi tullut, Koski ja Jokinen toteavat.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa