Lauantai, 15.8.2020 
Jaana, Marjo, Marja
Kotimaa

"Paras myyntimies on tuo pallo tuolla taivaalla" - katso kuvagalleria merirosvoristeilyltä

  • Karjalainen

Risteilyt maakunnan sisävesissä lähtivät tänä vuonna tahmeasti käyntiin. Kylmä alkukesä ei innostanut asiakkaita lähtemään risteilemään maakunnan vesistöihin, mikä piti risteily-yrittäjien aluksia tiukasti kiinni satamissa.

Satumaa-risteilyjen Juha Mustonen kertoo aluksien viettäneen alkukesänä pahimmillaan päiviä parkkeerattuna satamalaituriin.

-  Koleilla ilmoilla homma ihan pysähtyi.  Kyllä se vaan niin on, että paras myyntimies on tuo iso pallo mikä mollottaa tuolla taivaalla, Mustonen toteaa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Lappeenrannassa kotisatamaansa pitävä m/s Brahe seilasi ensimmäisen ja ainoan kerran Joensuusta Savonlinnaan heinäkuun 1. päivä. Risteilyllä jäätiin tavoitelluista matkustajamääristä kuitenkin jälkeen, kertoo risteilyn järjestäneen Saimaan Matkaverkko Oy:n yrittäjä Kirsti Laine.

-  Risteily ei ollut huima menestys, olisimme toivoneet enemmän matkustajia. Alkukesä ei ollut muutenkaan kovin vilkas, sillä kun ilmat ovat huonot, ei asiakkailla ole kiinnostusta risteillä.

Huhmarissa kotisatamaansa pitävä m/s Tuula on taas saanut seilata Höytiäisellä lähes täydessä lastissa. Laivuri Hannu Hinkkanen myöntää, että alkukesä oli takkuinen, muttei mitenkään toivoton.

Erityisesti teemaristeilyt ovat m/s Tuulan vetovoima. Hinkkasestakin kuoriutuu viikoittain aito merirosvokapteeni lasten seikkailuristeilyä varten.

-  Lastenristeilyjen osallistumisprosentti on tasainen ja iso. Lapset ovat hyviä asiakkaita, koska he ovat yleensä täysillä mukana, se on makeeta.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi