Maanantai, 25.1.2021 
Pauli, Paavo, Paul
Kotimaa

Pohjois-Karjalassa useita maastopaloja - tuli nieli kymmenkunta hehtaaria

  • Karjalainen
Ukkonen sytytti useita maastopaloja ympäri maakuntaa sunnuntain aikana. Myös Heinävedellä riehui useiden hehtaarien laajuinen maastopalo lähellä Koloveden kansallispuistoa.

Palot eivät uhanneet rakennuksia tai ihmisiä, mutta työllistivät pelastuslaitosta pitkien välimatkojen, kuivan maaston ja hankalien palopaikkojen vuoksi. Paloalueiden laajuus vaihteli muutamista aareista pariin hehtaariin.

Juuassa maastoa paloi kaikkiaan kolmessa paikassa Polvelantien, Lemminniementien sekä Vaaranpäänlammit-lammen läheisyydessä. Vaaranpäänlampien tulipalossa haasteena oli palopaikan sijainti jyrkän ja kallioisen mäen päällä etäällä tiestä, ja myös Polvelantien palopaikka sijaitsi muutamia satoja metrejä tieltä.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Enossa palokuntaa tarvittiin Majoinvaaralla, jossa maastoa paloi parin hehtaarin verran.

Tulipalot riehuvat edelleen Lieksassa Riihiniemenkankaalla, Nurmeksessa Tievaaralla ja Valtimolla Kalliojärventien läheisyydessä, ja paloja sammutetaan parhaillaan.

Ilomantsissa sammutustöissä oltiin Huhuksessa, Outokummussa Herneahontiellä ja Tohmajärvellä Haikonsuon läheisyydessä. Rääkkylän Jaamassa maastopalo roihusi noin sata metriä halkaisijaltaan olleella alalla.

Kiteellä paloi sähkömuuntaja, josta tuli ehti levitä hieman myös ympäröivään maastoon, sekä Harakkalammen läheisyydessä maastoa.

Lisäksi kaatuneita puita raivattiin Liperin Viinijärvellä ja Rääkkylässä.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi