play

Risikko haluaa jatkaa työurakeskustelua

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko pitää hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen työurasopimusta kympin arvoisena, mutta silti riittämättömänä.

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko pitää hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen työurasopimusta kympin arvoisena, mutta silti riittämättömänä. Kuva: Ritva Melentjeva

Karjalainen

Sosiaali- ja terveysministeri Paula Risikko (kok.) haluaa jatkaa keskustelua suomalaisten työurista. Hän pitää hallituksen ja työmarkkinajärjestöjen työurasopimusta kympin arvoisena, mutta silti riittämättömänä.

Työurien yleisen pitenemisen ohessa Risikko kiinnittää huomiota kahteen erillisryhmään, joiden auttamiseen tarvittaisiin uusia työkaluja.

–·Meille tulee joka vuosi 23 000 uutta työkyvyttömyyseläkeläistä. Se on liian paljon. Sitten meillä on 30 000–60 000 syrjäytynyttä tai syrjäytymisvaarassa olevaa, ammattitaidotonta nuorta. Mahdollisimman moni heista pitäisi saada koulutukseen ja töihin. Tietysti pitää olla myös töitä, jotta nuoret voivat työllistyä, Risikko sanoo.