Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Pärnävaaran kohtalo kuohuttaa - "Lyhytnäköisyyden huipentuma"

Liperin kunnanjohtaja Hannele Mikkanen kaipaa yhä vuoropuhelua Joensuun kanssa Pärnävaaran ulkoilukeskuksen tulevaisuudesta. Joensuu on päättänyt irtisanoa Pärnävaaran urheilukeskuksen ylläpitosopimuksen Liperin kunnan kanssa.

-  Kaikki päätökset ovat olleet Joensuulta yksisuuntaisia meitä kuulematta, mutta toivon, että 6. lokakuuta käytävä palaveri vielä luo uutta neuvottelupohjaa, kunnanjohtaja Mikkanen sanoo.

-  Tämä on töykeää käytöstä, sillä olimme jo sopineet 6. lokakuuta palaverista Liperin ja Joensuun johdon välillä koskien Pärnävaaran tulevaisuutta. Nyt lopulliset päätökset on näemmä tehty jo ennen tätä, puhahtaa puolestaan Liperin kunnan kokenut vapaa-aikasihteeri Raimo Piiroinen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mikkanen tietää hyvin, että ensi vuodesta on kuntataloudelle tulossa erittäin paha. Niin myös Liperissä, joten paljon lisäpanostuksia ei liikuntatoimeen riitä.

-  Jos Joensuun kanta ei muutu, meidän pitää priorisoida latujen hoitoa. Liperin Hiihtoseuran kanssa tästä on jo neuvoteltu.

Mikkasen mielestä Pärnävaaran toiminnan loppuminen olisi suuri tappio koko Suomen hiihdolle.

-  Olemme yrittäneet ehdottaa myös Suomen Hiihtoliitolle, että he osallistuisivat Pärnävaaran toimintaan esimerkiksi valtakunnallisen valmennuskeskuksen perustamisella, Mikkanen kertoo.

Joensuussa luonnehditaan herkästi Pärnävaaraa Liperin lähiliikuntapaikaksi. Mikkanen kuitenkin muistuttaa, että käyttäjäkyselyissä on ilmennyt, että enemmistö keskusta käyttävistä ei ole liperiläisiä.

-  Toivon, että ovat sitten tulevaisuuden kuntarakenteet ja palvelutuotannot minkälaisia tahansa, emme joudu tulevina vuosina harmittelemaan, mitä töllön töitä Pärnävaaran suhteen menimme tekemään.

Karjalaisen Facebook-tilillä asiaa kommentoineet lukijat eivät Pärnävaaran ulkoilukeskuksen mahdollista sulkemista hyväksy.

-  Uskomatonta touhua. Taas säästetään väärästä paikasta, Matti Piironen kirjoittaa.

-  Ja sitten menee terveysmenoja triplasti lisää voi lyhytnäköisyyden huipentuma sentään! Minni Hirvonen täydentää.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa