Sunnuntai, 17.1.2021 
Toni, Anton, Antto
Kotimaa

Deere palkkaa Joensuuhun 50 uutta työntekijää

  • Karjalainen
Metsäkonekauppa on lähtenyt uuteen nousuun, ja John Deere Forestry Oy rekrytoi Joensuun tehtaalleen kuluvana syksynä noin viisikymmentä uutta työntekijää. Ensi vuonna tehdas saa valmistettavakseen myös metsätraktoreiden kuormatilat, joka tietää noin 10 henkilön lisätarvetta.

Käännös konemarkkinoilla on ollut suhteellisen nopea, sillä viime vuoden toukokuussa Deere ilmoitti 47 työntekijän irtisanomisesta Joensuusta.

-  Viime vuosi oli tehtaalle ja koko yritykselle tosi rankka. Kevään ja kesän aikana on kuitenkin tullut hyvin tilauksia ja loppuvuotta kohden tahti näyttää kiihtyvän. Olemmekin palkanneet viime kuukauden aikana 30 henkeä lisää. Lokakuussa porukkaa pitäisi olla jo noin 50 enemmän kuin mitä oli heti lomien jälkeen, kertoo tehtaanjohtaja Janne Haapasalo.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Työntekijöitä on tuolloin noin 400.

Haapasalon mukaan päämarkkina-alueet Euroopassa ja Venäjällä vetävät nyt suhteellisen hyvin. Tilauskanta on tehtaalla kohentunut useilla kymmenillä prosenteilla viime vuodesta, ja tällä hetkellä konetilauksia on pitkälle ensi vuoteen.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi