Perjantai, 15.11.2019 
Janika, Janita
Kotimaa

Ennaltaehkäisy toisi säästöjä - "peiliinkatsomisen paikka"

  • Karjalainen
Joensuulaiset poliitikot ovat varsin yksimielisiä siitä, että terveyteen liittyvät asiat tulee huomioida niin valtakunnallisessa kuin kunnallisessa päätöksenteossa.

-  Nyt tehtävät panostukset terveyteen ja elintapoihin näkyvät muutaman vuoden päästä sotemenojen pienenemisenä, kansanedustaja Osmo Kokko (ps.) linjaa.

Myös Merja Mäkisalo-Ropponen (sd.) pitää terveyden ja hyvinvoinnin edistämistä tärkeänä jo kansantaloudellisesta näkökulmasta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Terveyteen ja hyvinvointiin voidaan vaikuttaa niin monella eri saralla, että terveysvaikutusten arviointi tulisi ulottaa kaikkeen lainsäädäntöön, terveyden edistämisen työryhmän puheenjohtajana toimiva Mäkisalo-Ropponen linjaa.

Mäkisalo-Ropponen laittaisi rahaa erityisesti ennaltaehkäisevään mielenterveystyöhön.

Kaupunginvaltuutettu Seppo Eskelinen (sd.) kiinnittäisi kunnallisessa päätöksenteossa huomiota varsinkin nuorten liikunnan tukemiseen.

-  Päättäjillä olisi peiliin katsomisen paikka, sillä viime aikoina rahaa on käytetty liikunnan tukemiseen aivan liian vähän. Nuorten liikuntaa tukemalla voidaan saada liikunta osaksi monen tulevaisuuden aikuisen elämää, Eskelinen summaa.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa