Maanantai, 9.12.2019 
Anna, Anne, Anni
Kotimaa

Supersuosittu Elli Haloo: Saimaa on mun sydänpaikkani

  • Karjalainen
Haloo Helsinki! on tällä hetkellä suosituin suomenkielistä musiikkia esittävä bändi. Yhtyeen uusin levy Kiitos ei ole kirosana ilmestyi vasta viikko sitten, ja jo nyt sitä on myyty yli 20  000 kappaletta.

Spotifyn listalla levyn kuuntelu on vielä huimempaa. Se mahtuu nyt maailman sadan kuunnelluimman levyn joukkoon. Kaiken kukkuraksi kriitikot kehuvat levyä kilpaa.

Mikä tekee yhtyeen levyistä niin haluttuja, arvostettuja ja kuunneltuja?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

- En minä vaan tiedä, sanoo nuori ja lahjakas, yhtyeen musiikin sanoittaja,

Yhtyeen laulaja ja basisti Elli Haloo eli Elisa Tiilikainen, 23, on useaan otteeseen kertonut vaikuttuneensa Juice Leskisen ja Juha Vainion teksteistä.

Sanoittajamestareiden tekstit syöpyivät mieleen jo lapsuuden automatkoilla, kun autoradiossa soi vuoron perään Vainiota, Leskistä ja klassista. Tai mitä sieltä nyt sattui milloinkin tulemaan.

-  Olen kasvanut kuuntelemaan musiikkia. Kaikenlaista. Opettelin kävelemäänkin George Thorogoodin musiikin tahdissa, Elli Haloo kertoo varhaislapsuuden musiikkikokemuksista.

-  Kotona opetettiin kuuntelemaan musaa ja musan tekstejä.

Ja kun Juha Vainio löytää kappaleeseensa Saimaalta yksinäisen norpan, Elli Haloo löytää Saimaalta usein itsensä. Niin usein hän on Saimaan rannalla aikaa viettänyt, että uudelta levyltäkin löytyy kappale Go Saimaa. Tietynlainen ylistys rakkaalle järvelle.

-  Kun katselee Saimaata, niin on se vaan niin kaunis. Saimaa on mun sydänpaikkani. Sukuni on Itä-Suomesta ja olen viettänyt Saimaan rannoilla kaikki kesäni ja jotkut talvetkin, Elli Haloo kertoo.

-  Tykkään mennä niille rantamaille mummin tykö. Nytkin katosin hetkeksi kirjoittamaan näihin uusiin biiseihin sanoja Saimaan rannalle. Yhtenä iltana sain pari biisiä kirjoitettuakin. Mä tarvitsen tietynlaisen rauhan kirjoittamiseen.

Saimaalta se rauha on helppo löytää. Vesi muutenkin on rauhoittava ja inspiroiva lähde kehutulle musiikkitekstin kirjoittajalle.

-  Olen aina rakastanut luontoa ja kauneutta. Olen halunnut päästä veden äärelle.

Lue lisää perjantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa
  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa