play

Junaliikenteessä poikkeusjärjestelyjä myös iltapäivällä

VR:n mukaan junaliikennettä sekoittanut vaurio aiheuttaa muutoksia iltapäivän liikenteeseen.

VR:n mukaan junaliikennettä sekoittanut vaurio aiheuttaa muutoksia iltapäivän liikenteeseen. Kuva: Lehtikuva

Karjalainen

Junaliikennettä sekoittanut vaurio saadaan Liikenneviraston mukaan sittenkin korjattua vasta illalla. Seuraava arvio korjausaikataulusta on kello 18:aan mennessä. Aiemmin arveltiin, että aamulla alkanut vika saataisiin korjattua aamupäivän aikana.

– Ajolangan kannatinorsi on vääntynyt, eikä vielä tiedetä, mitä on tapahtunut, viestintäjohtaja Anna Jokela Liikennevirastosta sanoo.

VR:n mukaan häiriö aiheuttaa muutoksia iltapäivän liikenteeseen. Pääkaupunkiseudulla Tikkurilaan ja Keravalle menevät I- ja K-junat on peruttu, ja ne korvataan N-junilla, kerrotaan VR:n operaatiokeskuksesta.

Junat liikennöivät Keravalle kymmenen minuutin välein, ja ne pysähtyvät kaikilla asemilla. Yksi iltapäivän ruuhkajunista Riihimäelle kello neljän aikaan on peruttu, jotta tilaa vapautuisi kaukoliikenteen junille.

Aamuruuhkassa peruttiin noin 30 lähiliikenteen junaa pääkaupunkiseudulla. Pääradalla Helsingin ja Oulunkylän välillä on kaksi raidetta pois käytöstä korjaustöiden takia. Rantaradan liikenne toimii normaalisti.

Vaurio pysäytti junaliikenteen aamulla 15 minuutiksi.