Lauantai, 6.6.2020 
Kyösti, Kustaa, Kustavi
Kotimaa

Seksiä myyvä Nimara: "Minua voisi kutsua liukuhihnaksi" - kuva ja koko tarina

  • Niina Rintala

Ensimmäinen asiakas tuli Nimaran kesähuvilalle. Nainen oli laittanut seuranhakupalstoille ilmoituksia, joissa ei luonnollisesti saanut sanoa, mitä oikeasti oli tekemässä. Satojen vastausten joukosta löytyi maksava asiakas.

-  Totta kai minua jännitti ihan älyttömästi, mutta mies sattui olemaan oikein mukava herrasmies. Alkujännityksen lisäksi homma ei tuntunut oikein miltään.

Seksityön aloittaminen ei ollut hetken päähänpisto, koska nainen oli puntaroinut asiaa eri kanteilta noin vuoden muiden töiden ohella. Nimara sanoo, ettei hänen elämässään tapahtunut mitään sellaista, miksi olisi lopulta tehnyt päätöksen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Nimara kertoo olevansa yrittäjäperheestä, joka kuuluu ylempään keskiluokkaan.

-  Yrittäjät ovat perinteisesti tiiviissä vuorovaikutuksessa pankinjohtajan kanssa. Havaitsin, että istun pankin päällä ja halusin pankinjohtajaksi.

Kolmisen vuotta seksiä itsenäisesti myynyt Nimara on toista kertaa Joensuussa näissä merkeissä. Hän istuu isossa asuntoautossaan ja on nostanut jalkansa sirosti koukkuun nahkapenkille. Nimara on pukeutunut tummaan samettimekkoon ja mustiin sukkahousuihin. Elämä näkyy itsevarman oloisen naisen kasvoilla.

Puhelin pirisee sinnikkäästi taustalla, mutta naisen puhe ei siihen katkea. Hän muistelee, kuinka opetteli alalle kantapään kautta. Sopiva ilmoituspaikka löytyi ajan kanssa. Hänellä ei ollut kontakteja muihin seksityöläisiin eikä ole pahemmin vieläkään.

Nimara muutti työnsä takia paikkakunnalle, josta ei tuntenut entuudestaan ketään. Hän kutsuu asiakkaat yleensä kotiinsa. Tarkkaan valitut asiakkaat saattavat päästä hänen kesähuvilalleen.

Tänä kesänä Nimara on kiertänyt eri puolilla Suomea, koska halusi vaihtaa välillä maisemaa. Kiertueella hän tapaa asiakkaita hotelleissa tai muissa rauhallisissa paikoissa.

Yötyöläinen Nimara ei ole. Hänen työskentelyaikansa on normaalisti aamuyhdeksästä iltayhdeksään. Jos jonakin päivänä työnteko ei huvita, nainen sulkee puhelimensa. Seksityö on hänen ainoa tapansa tienata rahaa tällä hetkellä.

-  Minua voisi ehkä kutsua liukuhihnaksi. Sen katson aina, että asiakkaat eivät törmää toisiinsa. Vartti on minimi, mitä on asiakkaiden välillä. Ei se silti sillä tavalla mene, että asiakkaita on aamusta iltaan vartin välein, Nimara naurahtaa.

Hän kuvaa hintojaan karvan verran kalliimmiksi kuin muilla seksityöntekijöillä yleensä. Puoli tuntia hänen kanssaan maksaa 150 euroa ja tunti vastaavasti 300 euroa. Nimara painottaa, ettei koskaan tinkaa hinnoista.

-  Kun alkaa hintoja tiputella, joutuu kohta itse maksamaan. Riippuu asiakkaasta, onko se iso raha. Jollekulle se on ihan pikkuraha.

Nimara ilmaisee kuukausitulojensa olevan sisäpiiritietoa ja on niihin tyytyväinen.

Asiakkaista iso ryhmä on yrittäjiä. Eniten käy 30-50-vuotiaita miehiä. Nimaran mukaan asiakkaan pitää olla täysi-ikäinen. Vanhimmat asiakkaat ovat hänen arvionsa mukaan noin 90-vuotiaita.

-  Kun menee käymään marketissa ja katselee miesasiakkaita, niin ihan samanlaisia käy minun luonani.

Nimaran mukaan nuorimmissa asiakkaissa korostuu ujous etsiä seuraa esimerkiksi baareista. Sen sijaan heitä vanhemmat asiakkaat varaavat tavallista pidemmän ajan. Aikaa kuluu jutteluun ja kahvitteluun. Joillekuille Nimara on laittanut jopa ruokaa.

-  Itse asia ei ole aina syy, miksi he tulevat. Eivät he suoraan sano minulle, että vaimoni ei anna, tulin sen takia. Juttelun aikana varsinainen syy käy joskus ilmi.

Nimara sanoo, ettei hän kysele asiakkaiden yksityiselämästä. Hän tietää asiakkaistaan sen verran, mitä he oma-aloitteisesti puhuvat. Nimara vakuuttaa, ettei jää miettimään asiakkaiden asioita maksetun ajan jälkeen.

-  Kun asiakas lähtee, se jää siihen.

Seksityöntekijä uskoo, ettei parisuhteesta tulisi mitään hänen työnsä takia. Nimara on ollut sinkku koko sen ajan, kun on myynyt seksiä. Nimara sanoo täyttävänsä 32 vuotta ja aikovansa jatkaa työtä niin kauan kun kauppa käy.

-  Pankin päällä istuminen kannattaa hyödyntää nyt eikä kasikymppisenä. Sitten pitää siirtyä vanhainkotiin saalistamaan pappoja, Nimara vitsailee.

Nimara sanoo, että hänellä on ollut varsin vähän negatiivisia kokemuksia työnsä aikana. Pahimmillaan Nimaraa on sanallisesti uhkailtu mutta on tähän mennessä välttynyt fyysiseltä väkivallalta.

Hän kieltäytyy jo puhelimessa, mikäli asiakas vaikuttaa humalaiselta tai jollakin tapaa epämääräiseltä.

Seksinmyyjä sanoo huolehtivansa tarkasti itsestään, eikä hänellä ole ollut sukupuolitauteja. Nainen on laatinut työssään säännöt ja pitää niistä kiinni.

-  Minä en ole mikään ruoskan kanssa heiluva domina. Minulla on normaalipalvelua.

Lähipiiristä vain yksi tietää Nimaran oikeasta työstä. Moni luulee, että hän on tuote-edustaja. Nimaran vanhemmat ovat seksityön salassa pitämisen takia kuulleet liudan hätävalheita.

-  Saattaisi jäädä perintö saamatta, jos he saisivat tietää.

Vitsailun jälkeen Nimara kuitenkin vakavoituu. Hänen mukaansa on parempi, etteivät vanhemmat ja muutkaan läheiset tiedä asiasta. Hän ei ole huolissaan omasta maineestaan vaan läheistensä mielenrauhasta.

-  Vanhemmat eivät tulisi ikinä hyväksymään tätä, joten meille tulisi varmaan täydellinen välirikko. Mieluummin toki puhuisin heille totta. Heidän mielipiteensä tästä asiasta on sama kuin varmaan 99 prosentilla suomalaisista.

Yrittäjäperheen kasvatti kertoo eläneensä suhteellisen säntillistä lapsuutta, eikä kylillä ollut lupa hillua myöhään.

-  Kun olin muksu ja peppu vilahti televisiossa, käännettiin kanavaa.

Itsetuntoa tai ihmisarvoa alentavana Nimara ei näe seksityötä. Hän ei tosin usko niiden kohoavankaan työn myötä.

-  Olen kuullut, että itsetunto on parantunut, kun on alkanut tehdä tätä työtä. Kehuvathan miehet ummet ja lammet, mutta sitä ei kuitenkaan kannata ottaa liian tosissaan.

Hän ei ole omien sanojensa mukaan piiloutunut roolin taakse eikä koe työtä henkisesti raskaana.

-  Pidän tätä vain työnä. Mielestäni seksityö pitäisi ottaa työnä töitten joukossa.

Yrittäjähenkistä naista suututtaa, ettei hänen alaansa kohdella samalla tavalla kuin muuta yritystoimintaa.

-  Joutuu pitämään tekemistään maton alla. Tämä on kautta aikojen ollut paheksuttu ala, eikä se varmaan ikinä muutu.

Tähän mennessä puhelin on soinut useita kertoja peräkkäin. Lopulta Nimara havahtuu ja kysyy kellonaikaa.

-  Minun on vähän siirryttävä, Nimara sanoo ja sipaisee hiuksiaan.

Juttu julkaistiin alun perin lauantain Karjalaisessa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 5€ 5 viikkoa