Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Kotimaa

Koruja saaliiksi 30 000 euron edestä - tuomio törkeästä varkaudesta

  • Karjalainen
Outokummussa elokuun ensimmäisenä yönä kelloliikkeeseen tunkeutuneet ja arvokoruja anastaneet kaksi helsinkiläismiestä todettiin Pohjois-Karjalan käräjäoikeudessa syyllisiksi törkeään varkauteen.

Tutkinnassa selvisivät myös edellisenä päivänä Liperissä tehty törkeä varkaus ja Outokummussa tekojen välissä tapahtunut moottorikulkuneuvon käyttövarkaus, jotka oikeus luki myös miesten syyksi.

Vastaajista 37-vuotias mies tuomittiin jäännösrangaistuksen kanssa yhdeksi vuodeksi ja kahdeksaksi kuukaudeksi ehdottomaan vankeuteen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

34-vuotias mies taas sai oman jäännösrangaistuksensa kanssa yhden vuoden ja kolmen kuukauden ehdottoman vankeustuomion.

Käräjäoikeus totesi jutut kiistäneiden miesten käyneen heinäkuun viimeisenä päivänä varkaissa omakotitalossa Liperissä.

Miehet olivat tunkeutuneet päiväsaikaan taloon avoimena olleen tuuletusikkunan kautta ja anastaneet muun muassa tietokoneita ja niihin liittyneitä laitteita, muun muassa muistitikkuja ja -kortteja.

Vorojen mukaan lähti myös pari matkapuhelinta ja muutakin elektroniikkaa, omaisuutta kaikkiaan noin 2  000 euron arvosta. Talon asukkaat eivät olleet paikalla varkaiden vieraillessa.

Ennen seuraavan aamuyön keikkaa kelloliikkeeseen miehet ottivat Outokummun keskustasta parkkipaikalta luvatta käyttöön henkilöauton, jota käytettiin toisessa rikoksessa.

Auto löytyi hylättynä Outokummun Kuusjärveltä. Autosta taas löytyi koruliikkeestä anastettujen korujen säilytyspakkauksia ja hintalappuja.

Kelloliikkeeseen oli murtauduttu ikkunan karmit irrottamalla. Liikkeestä oli anastettu noin 70 arvokorua, joiden yhteisarvo oli vähän yli 30  000 euroa.

Poliisi otti sattumalta muusta syystä kiinni saman päivän iltana, 18 tuntia koruvarkauden jälkeen Helsingissä moottoripyörällä liikkuneen mieskaksikon. Siitä luettiin 37-vuotiaalle vähän tuomioon vaikuttaneina rattijuopumus, kortitta-ajo ja liikenneturvallisuuden vaarantaminen. Mies ajoi huumeiden vaikutuksen alaisena ja kaatui moottoripyörällä.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi