Perjantai, 14.8.2020 
Onerva, Kanerva
Kotimaa

43-vuotias uhkasi vaimoaan pitkäteräisellä veitsellä - ehdotonta vankeutta

  • Karjalainen

Pohjois-Karjalan käräjäoikeus tuomitsi Outokummussa viime maaliskuussa silloista vaimoaan pahoinpidelleen ja vahvasti uhkailleen 43-vuotiaan paikkakuntalaisen miehen 80 päiväksi vankeuteen. Tuomio on miehen vahvan rikoshistorian johdosta ehdoton.

Oikeus luki miehen syyksi pahoinpitelyn ja laittoman uhkauksen sekä niihin kytköksissä olleen, syyskuussa tehdyn yritetyn yllytyksen perättömään lausumaan.

Lisäksi mies tuomittiin toukokuussa Joensuussa tapahtuneista törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, liikennerikkomuksesta ja kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Mies pahoinpiteli 26-vuotiasta vaimoaan suullisen riidan jälkeen silloisessa yhteisessa asunnossa kuristamalla ensin kurkusta ja lyömällä sen jälkeen useita kertoja nyrkillä päähän. Vähän ajan päästä mies haki kaksi pitkäteräistä veistä ja niitä aivan lähietäisyydellä heilutellen uhkasi tappamisella. Asunnossa olleet muut henkilöt katkaisivat tilanteen väliintulollaan.

Oikeus katsoi teräaseella tehdyn laittoman uhkauksen olleen syyksi luetuista teoista vakavin ja eniten tuomioon vaikuttanut. Juttua piti käsitellä reilu kuukausi sitten ensimmäisen kerran käräjillä, jota edeltäneenä päivänä vastaaja soitti kännykällä yhdelle tapahtumat asunnossa nähneelle todistajalle vaatimalla ja kehottamalla antamaan oikeudessa muunnellun ja totuutta vastaamattoman kertomuksen.

Ykkössyyte siltä osin oli oikeudenkäytössä kuultavan uhkaamisesta. Se ei menestynyt, kun oikeus ei löytänyt näyttöä väkivallalla uhkaamisesta puhelun yhteydessä. Toissijainen vaihtoehto yritetystä yllytyksestä perättömään lausumaan sen sijaan meni läpi.

Törkeä liikenneturvallisuuden vaarantaminen ja kaksi lievempää liikennerikosta tapahtuivat viime toukokuussa, kun poliisipartio bongasi iltapäivällä Noljakassa kortittomaksi tietämänsä miehen ratista.

Partio kääntyi perään ja näki miehen holtittoman autoilun kohti Joensuun keskustaa. Mies ajeli 40-50 kilometrin nopeusrajoituksilla enimmillään satasta, ohitteli muita ajoneuvoja päättömästi, ajeli päin punaisia ja jätti noudattamatta poliisin pysäytysvaloilla ja hälytyslaitteilla antaman pysähtymiskäskyn.

Kaahailija pääsi poliisilta karkuun, mutta todistajana kuultu toinen partion jäsen tunsi miehen entuudestaan ja oli nähnyt hänet vain reilut puoli tuntia aiemmin toisen tehtävän yhteydessä eräässä asunnossa Noljakassa samoilla kulmilla, josta takaa-ajo käynnistyi.

Mies kiisti olleensa kuskina ja puolustus piti tunnistamista epävarmana, mutta oikeus oli näytöstä toista mieltä. Ajokielto jatkuu tammikuun 2016 puoliväliin asti.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi