Tiistai, 13.4.2021 
Tellervo
Kotimaa

Valofestivaali loistaa Joensuussa vuodenvaihteessa

  • Karjalainen
Vuosi 2015 on kansainvälinen valon vuosi. YK:n teemavuoden tavoitteena on saada ihmiset havahtumaan, missä kaikkialla valoa ja valoteknologioita käytetään. Itä-Suomen yliopisto on yksi teemavuoden tukijoista.

-  On hienoa olla osa tätä tärkeää tapahtumaa. Se muistuttaa siitä, että valo ei ole vain tiedettä meille fotoniikan tutkijoille, vaan paljon enemmän, kertoo teemavuoden Suomen komitean puheenjohtaja professori Pasi Vahimaa Itä-Suomen yliopiston fotoniikan instituutista.

Teemavuosi säteilee Joensuun SciFest-tiedetapahtumaan, joka kertoo valon voimasta lapsille ja nuorille 23.-25.4.2015. Yksi Suomen päätapahtumista on pohjoismaiset optiikan ja fotoniikan päivät Itä-Suomessa keväällä 2015. Itä-Suomen yliopisto osallistuu näiden tapahtumien toteuttamiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalassa valon vuosi alkaa Aurora Carealis -festivaalilla.

-  Aurora Carealis -valofestivaali tuo useita kansainvälisiä valotaiteilijoita Joensuuhun vuodenvaihteessa ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden tehdä tunnetuksi valon tiedettä. Haemme tieteen ja taiteen välille yhteyksiä yhdessä joensuulaisen valotaitelijan Kari Kolan kanssa, Vahimaa toteaa.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi