Torstai, 22.8.2019 
Iivari, Iivo
Kotimaa

Valofestivaali loistaa Joensuussa vuodenvaihteessa

  • Karjalainen
Vuosi 2015 on kansainvälinen valon vuosi. YK:n teemavuoden tavoitteena on saada ihmiset havahtumaan, missä kaikkialla valoa ja valoteknologioita käytetään. Itä-Suomen yliopisto on yksi teemavuoden tukijoista.

-  On hienoa olla osa tätä tärkeää tapahtumaa. Se muistuttaa siitä, että valo ei ole vain tiedettä meille fotoniikan tutkijoille, vaan paljon enemmän, kertoo teemavuoden Suomen komitean puheenjohtaja professori Pasi Vahimaa Itä-Suomen yliopiston fotoniikan instituutista.

Teemavuosi säteilee Joensuun SciFest-tiedetapahtumaan, joka kertoo valon voimasta lapsille ja nuorille 23.-25.4.2015. Yksi Suomen päätapahtumista on pohjoismaiset optiikan ja fotoniikan päivät Itä-Suomessa keväällä 2015. Itä-Suomen yliopisto osallistuu näiden tapahtumien toteuttamiseen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Pohjois-Karjalassa valon vuosi alkaa Aurora Carealis -festivaalilla.

-  Aurora Carealis -valofestivaali tuo useita kansainvälisiä valotaiteilijoita Joensuuhun vuodenvaihteessa ja tarjoaa loistavan mahdollisuuden tehdä tunnetuksi valon tiedettä. Haemme tieteen ja taiteen välille yhteyksiä yhdessä joensuulaisen valotaitelijan Kari Kolan kanssa, Vahimaa toteaa.

  • Kuuntele Iskelmä Rexiä verkossa
  • Kuuntele Radio City Joensuuta verkossa