Perjantai, 14.5.2021 
Tuula
Kotimaa

Etsintäkuulutus: Missä ovat kotikuuset?

  • Karjalainen
Eno-verkkokoulu etsintäkuuluttaa vuonna 1967 istutettuja kotikuusia ja haluaa koota niihin liittyviä tarinoita.

Kotikuuset ovat kuusia, joita SOK myi itsenäisyyden kunniaksi Suomen täyttäessä 50 vuotta. Kuusentaimia laattoineen myytiin kymmeniätuhansia ja jotkut osuuskaupat myös lahjoittivat kuusia oman alueensa kouluille.

Kuusten juurille asetetuissa laatoissa lukee "Kotikuusi istutettu vuonna 1967, jolloin Suomi oli ollut 50 vuotta itsenäisenä valtakuntana".

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Kotikuusten juuret johtavat merkittävään kuuseen. Niiden siemenet on otettu Helsingin Kaivopuistossa kasvavan itsenäisyyden kuusen kävyistä. Itsenäisyyden kuusi on puolestaan istutettu Suomen itsenäistymisvuonna 1917.

Eno-verkkokoulun tavoitteena on, että Suomen täyttäessä 100 vuotta, istuttaisivat kaikki Suomen koululaiset kuusia ja nimenomaan sellaisista siemenistä, jotka tavalla tai toisella ovat perua itsenäisyyden kuusesta. Istutuspäiväksi on kaavailtu 22. toukokuuta 2017.

- Haluamme myös koota tarinoita kotikuusista ja ylipäätään kartoittaa, minne näitä kuusia on istutettu, Mika Vanhanen (kuvassa) kertoo.

Tarinoita ja tietoja kotikuusista voi kertoa Facebook-sivuilla Kotikuusi vuodelta 1967 tai sähköpostilla Tämä sähköpostiosoite on suojattu spamboteilta. Tarvitset JavaScript-tuen nähdäksesi sen.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi