Maanantai, 10.5.2021 
Aino, Aini, Aina
Kotimaa

Valkoselkätikan ruokinta loppuu - "Läski maksaa pari euroa kilolta"

  • Karjalainen
Valkoselkätikan tilanne on maakunnassa parantunut. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo Valkoselkätikan tilanne on maakunnassa parantunut. Kuva: Kirsi-Maarit Venetpalo

Metsähallitus ei enää koordinoi ja rahoita jo perinteeksi muodostunutta valkoselkätikkojen laajamittaista talviruokintaa. Näin siitäkin huolimatta, että erittäin uhanalaisen valkoselkätikan suojeluvastuu kuuluu edelleen sille.

Metsähallituksen päätös on herättänyt suurta närää luonnonsuojelijoissa ja tikkaharrastajissa, jotka kysyvät nyt, eikö valtiolla todellakaan ole rahaa edes tällaiseen työhön, jonka ansiosta Suomen valkoselkätikkakanta on saatu hyvään nousuun sitten surkean 1990-luvun alun.

Onko läski todellakin Suomen valtiolle liian kallista, suunnittelija Timo Laine Metsähallituksen Etelä-Suomen luontopalveluista?

Mainos alkaa
Mainos päättyy

-  Ei kyse ole pelkästään läskeistä, vaan valtavasta matkakulujen potista, Laine vastaa.

Käytännön ruokintatyön ovat tehneet vapaaehtoiset harrastajat, joille Metsähallitus on siis kustantanut sianihrat ja maksanut kilometrikorvaukset ajettujen reittien mukaan. Lisäksi Metsähallitus on maksanut joillekin parin, kolmen kuukauden palkan talviaikana, jolloin ruokintaa tarvitaan.

- Ja kyllä se läskikin maksaa pari euroa kilolta. Viime talvena ostimme sitä lähes 3  000 kiloa, Laine kertoo.

Lue lisää lauantain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi