Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Junaliikenteen sotkeneen vian syy selvillä - "Vaikutukset olivat suuret"

Helsingissä aamulla alkanut häiriö rautatieliikenteessä on ohi. Junaliikennettä ohjaava asetinlaite vioittui aamulla ja vaikutti pahoin junaliikenteeseen noin tunnin ajan. Vika on saatu korjattua ja liikenne pyritään saamaan normaaliksi mahdollisimman nopeasti, tiedottaa Liikennevirasto.

Junaliikenteenohjausjärjestelmässä ollut vika vaikutti Helsingissä kymmeniin lähi- ja kaukoliikenteen juniin noin tunnin ajan. Vika oli asetinlaitteen virransyötössä, jolloin junaradan vaihteita ei pystytty kääntämään eikä ohjaamaan junaliikennettä. Vaikutukset olivat isot, sillä häiriö sattui aamuruuhka-aikaan ja liikennettä on Helsingissä paljon.

- Junaliikenteen turvallisuudesta vastaavan asetinlaitteen jumiutuminen aiheutui sen sisäisessä jännitteenjakelussa olevan automaattisulakkeen laukeamisesta. Tämä aiheutti sen, että vaihteita ei saatu käännettyä eikä kulkuteitä junille turvattua, kertoo kunnossapitopäällikkö Antero Kaukonen Liikennevirastosta.

- Pahoittelemme matkustajille aiheutunutta häiriötä. Näitä sattuu muutaman kerran vuodessa. Vaikutukset tänä aamuna olivat suuret, koska laitevika sattui Helsingin alueella, jolloin häiriö ulottui kaikkiin Helsingistä lähteviin ja saapuviin juniin, Kaukonen sanoo.

Junaliikenne Helsingissä pyritään saamaan normaaliksi mahdollisimman pian. Häiriöllä on mahdollisesti vaikutuksia junaliikenteeseen puoleen päivään saakka.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi