Torstai, 2.7.2020 
Mari, Maria, Marika
Kotimaa

Vaatimus tasa-arvon puolesta: Naiset saatava armeijaan myös Suomessa

  • Karjalainen

Suomessa on liian pitkään ja liian paljon puhuttu naisten tasa-arvosta, kirjoittaa toimittaja Terhi Nevalainen tiistain Karjalaisessa.

-  Lähtökohtana on ollut ajatus, että naiset ovat se sukupuoli, joka yhteiskunnassa on heikommalla. Tästä näkökulmasta tasa-arvotyö olisi nimenomaan naisten aseman kohentamista. Puheet tasa-arvon turhuudesta sekä uusi miesten oikeuksia vaativa militantti ja naisvihamielinen miesliike saavat henkeä juuri tästä ajatuksesta, hän analysoi.

Nevalainen muistuttaa, että oikeuksien ja velvollisuuksien sukupuolittunut jakaminen loukkaa aina yhtä aikaa molempien sukupuolten asemaa. Hyviä esimerkkejä ovat vanhemmuus ja asevelvollisuus.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Yleisen asevelvollisuuden rajaaminen vain miehiin loukkaa ilmiselvästi miesten oikeuksia.

-  Samalla se kuitenkin rakentaa miehistä sosiaalista ja kulttuurista verkostoa, josta osattomuus kostautuu naisille toisilla elämänalueilla, Nevalainen toteaa.

Norjassa asevelvollisuus ulotetaan myös naisiin ensi vuoden alussa. Norjan asevelvollisuus on käytännössä valikoiva, ja se tulee jatkossa olemaan sellainen molempien sukupuolten osalta.

-  Voimme olla varmoja, että tasa-arvovertailuissa emme ole pian enää korkeimmalla huipulla - ellemme seuraa Norjan esimerkkiä, Nevalainen kirjoittaa.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi