Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
Kotimaa

Erätukku, Omena-hotelli, Top-Sport... - "Yhä isompia yrityksiä saneerataan"

  • Karjalainen
Mitä yhteistä on Maskun Kalustetalolla, Erätukulla, Omena-hotelleilla ja Top-Sportilla? Ne kaikki toimivat ulospäin normaalisti, vaikka niissä on menossa yrityssaneeraus. Kun taloudessa eletään vaikeita aikoja, yrityssaneerausten määrä kasvaa, kirjoittaa Keskisuomalainen.

-  Trendinä on, että nyt saneerataan yhä isompia yrityksiä. Talvivaara on nostanut yrityssaneeraukset taas keskusteluun, sanoo Yrityssaneerausyhdistyksen puheenjohtaja, asianajaja Mika Allén.

Yhdistyksen tarkoituksena on tehdä tunnetuksi yrityssaneerauslakiin perustuvaa saneerausmenettelyä. Lisäksi se edistää menettelyn käyttöä yritysten maksukyvyttömyysongelmien ratkaisuissa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Valtaosa saneerattavista yrityksistä on kuitenkin alle 10 työntekijän yrityksiä, koska Suomen yritysten ylivoimainen enemmistö on pieniä ja keskisuuria yrityksiä.

Allén arvioi, että saneerattavien yritysten keskimääräinen liikevaihto on vajaat 500  000 euroa.

-  Jos yrityksen liikevaihto on alle 100  000 euroa, saneerausmenettely on liian raskas, Allén sanoo.

Hänen mukaansa yrityssaneerausta ei kaikkine kuluineen juuri alle 10  000 eurolla tehdä.

Helpotusta asiaan on tulossa, sillä velkajärjestelylain uudistamisella parannetaan yksityisten elinkeinon- ja ammatinharjoittajien pääsyä velkajärjestelyyn ja mahdollistetaan yksityistalouden velkojen lisäksi elinkeinotoiminnan velkojen järjestely. Talous- ja velkaneuvonnassa avustettaisiin myös yrittäjävelallisia. Hallitus antoi lakiesityksen eduskunnalle viime kesäkuussa.

Allén arvioi, että velkajärjestelyssä elinkeinonharjoittajan kustannukset jäävät alle tuhanteen euroon.

Lue lisää tiistain Karjalaisesta.

Asiasta kirjoitti Keskisuomalainen: http://www.keskisuomalainen.fi

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi