Sunnuntai, 12.7.2020 
Hermanni, Herkko
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Jeesus-teipistä syntyy kaunista ja ihanaa - video

  • Juha Inkinen

Media

Ilmastointiteippi, jota myös jeesus-teipiksi ja jesariksi kutsutaan, on monikäyttöisyyden maineessa. Kauneudesta tai ihanuudesta sitä harvemmin silti kehutaan.

Silti joensuulaisen Päivi Sirkkiän kirjan nimi on Ihana ilmastointiteippi - tarttuvaa teippiaskartelua (Paasilinna).

Sirkkiä törmäsi ilmastointiteippiaskarteluun ensimmäistä kertaa netissä parisen vuotta sitten.

- Ilmastointiteippiruusuke oli niin erikoisen näköinen, etten ymmärtänyt miten se oikein oli tehty. Kiinnostuin. Käsityömessuilla näin myynnissä kuosillisia ilmastointiteippejä, joita myös askarteluteipeiksi kutsutaan. Ostin niitä ja askartelin teipistä erilaisia koruja.

Teipit veivät mennessään ja kohta Sirkkiä jo piti kansalaisopistolla kursseja teippiaskartelusta. Eikä aikaakaan, kun miehen siskon, aiemminkin kirjoja julkaisseen Sari Sirkkiä-Jarvan  kanssa jo puhuttiin kirjan tekemisestä.

Päivi Sirkkiän tehtävä oli ideoida ja askarrella työt ja Sari Sirkkiä-Jarvan kirjoittaa tekstit. Työryhmään liittyi vielä valokuvaaja Ilpo Kuparinen.

Varsinaisesta ilmastointiteipistä askarteluteippi eroaa siinä, että se on huomattavasti kovempaa. Siksi askartelutyötkin ovat tietyllä tavalla jämäkän oloisia.

- Haastavaa teippiaskartelussa on se, että teippi tarttuu joka paikkaan. Niinpä askartelulle on varattava reilusti tilaa.

- Hyvää taas on se, että materiaali on hyvin monipuolinen.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi