Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
Kotimaa

Loputkin tasoristeykset halutaan pois Karjalan radalta

  • Karjalainen
Joensuuhun saakka ulottuvan nopean henkilöliikenteen esteenä on kaikkiaan 16 vielä jäljellä olevaa tasoristeystä Imatran ja Joensuun välillä. Tasoristeysten poistaminen maksaisi noin 12 miljoonaa euroa.

Pohjois-Karjalan maakuntaliitto, kauppakamari ja Joensuun kaupunki kiirehtivät VR:lle, liikennevirastolle sekä liikenne- ja viestintäministeriölle jättämässään aloitteessa rataverkon luokituksen muuttamista niin, että nopean henkilöliikenteen rataverkko ulottuisi Joensuuhun saakka. Luokituksen muuttaminen olisi samalla velvoite poistaa tasoristeykset.

Toinen, huomattavasti isompi hanke on Joensuun ratapihan uudistustöiden pikainen käynnistäminen. Hanke on arvioitu Liikenneviraston taustaselvityksessä tärkeäksi ja kiireelliseksi. Sen kustannusarvio on 75 miljoonaa euroa.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Ratapihan kehittäminen sisältyy myös Joensuun kaupungin ja valtion väliseen kasvusopimukseen. Aloitteessa hankkeen pikaisesta käynnistämisestä todetaan kaupungin ja elinkeinoelämän investoineen jo merkittävästi muun muassa Penttilän alueen kehittämiseen. Penttilän ja koko Pielisjoen itäpuolisen alueen jatkorakentamisen määrä on vahvasti sidoksissa ratapihajärjestelyihin.

Aloitteen kärkenä on se, että ratapihahanke ja nopean henkilöliikenteen ulottaminen Joensuuhun kirjataan seuraavan hallituksen ohjelmaan ja uuteen liikennepoliittiseen selontekoon.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi