Tulosta tämä sivu
Kotimaa

Tytöt ja pojat sulassa sovussa liikuntatunneilla - "Urheilu yhdistää"

Noljakan koulun kuudesluokkalaiset pelasivat keskiviikkona koripalloa kuten aina ennenkin: tytöt ja pojat yhdessä. Noljakan koulun kuudesluokkalaiset pelasivat keskiviikkona koripalloa kuten aina ennenkin: tytöt ja pojat yhdessä.
Tyttöjen ja poikien yhteiset liikuntatunnit ovat Joensuun seudulla käytössä jo monessa koulussa. Noljakan koulussa on liikuttu sekaryhmissä kymmenen vuoden ajan. Sillä aikavälillä palattiin kerran sukupuolittain jaettuihin ryhmiin, mutta heti seuraavana vuonna sekaryhmät palasivat.

Luokanopettaja Mikko Mervolan mukaan suurin syy, joka puoltaa sekaryhmiä, oli tila.

-  Muuten salissa on aina kaksi kertaa enemmän väkeä, Mervola selittää. Sukupuolittain jaetuilla tunneilla salia jakaa kaksi luokkaa ja kaksi opettajaa, tytöt toisessa päässä ja pojat toisessa. Isompi tila juosta on iloinen asia oppilaalle ja järkevä ratkaisu opettajalle, sillä monipuolinen harjoittelu on tärkeämpää kuin perinteisen sukupuolijaon noudattaminen.

Mainos alkaa
Mainos päättyy

Sekaryhmät ovat käytössä ainakin osittain muun muassa Rantakylän ja Enon kouluissa sekä Joensuun Normaalikoulussa. Yhdessä liikkuminen on nähty sekä oppilaiden että vanhempien näkökulmasta luonnollisena ratkaisuna.

-  Urheilu yhdistää. Näemme luonnollisena sen, että tytöt ja pojat liikkuvat kimpassa. Se on vakiintunut juttu, vahvistaa luokanopettaja Klaus Kuhlmann Rantakylän koulusta.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi