Keskiviikko, 8.7.2020 
Turo, Turkka
×

Varoitus

JUser: :_load: Käyttäjää ei pystytty lataamaan tunnuksella: 155

Kotimaa

Poliisi tutkii pedofiileja jahtaavan Facebook-ryhmän toimintaa

Facebookissa toimivasta Ei hyssyttelyä pedofiileille - kaikki tiedot julkisiksi -ryhmästä on tehty Helsingin poliisilaitoksen ylikonstaapeli, nettipoliisi Marko Forssin mukaan toistakymmentä rikosilmoitusta. Tuoreimmat ovat tältä syksyltä, kertoo Keskisuomalainen.

Ryhmä julkaisee lasten hyväksikäytöstä tuomittujen henkilöiden nimiä, kuvia ja tuomioselosteita ryhmän seinällä. Ryhmällä on vajaat 16 000 seuraajaa.

Yleisimmin ryhmän ylläpitäjiä tai ryhmään kirjoittaneita on epäilty kunnianloukkauksesta tai yksityiselämää koskevan tiedon levittämisestä.

- Mikään ilmoituksista ei ole johtanut tuomioon tai syytteeseen, Forss sanoo.

Sisä-Suomen poliisilaitoksen komisario Reima Rossi kertoo, että ilmoituksia ovat tehneet sekä tuomion saaneet, jotka ovat kokeneet asiat virheellisiksi, että sivulliset kuten omaiset, joiden asioita sivustolla on käsitelty.

Esitutkinta tapauksissa on kesken. Rossin mukaan kunnianloukkauksen kriteerit voivat täyttyä, jos Facebook-ryhmässä esittää jostakin henkilöstä valheellisen tiedon tai vihjauksen, joka aiheuttaa ihmiselle vahinkoa tai kärsimystä. Tietoinen toisen halventaminen voi myös olla kunnianloukkaus.

- Tiedon on oltava totuudenmukaista. Siellä ei saa olla uhkailuja eikä loukkaavia ilmauksia. On inhottavaa, jos aletaan sivullisten henkilöiden tai uhrien tietoja kertoa.

Kunkin kommentin kirjoittaja vastaa itse omista sanomisistaan.

Asiasta kirjoitti Keskisuomalainen.

Lue lisää keskiviikon Karjalaisesta.

Kiinnostuitko? Klikkaa ja kokeile Digi-Karjalaista 1€ 1 kuukausi